|

Pasaport baronu kıskıvrak

Interpol tarafından 17 yıldır aranan pasaport baronu Reza Hamit L. İstanbul’da yakalandı. Şüphelinin sahte pasaportları kargoyla yurt dışına gönderdiği tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 07:05 - 10/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Interpol tarafından aranan uluslararası pasaport sahtecisi Reza Hamit L. İstanbul’da yakalandı.
​Interpol tarafından aranan uluslararası pasaport sahtecisi Reza Hamit L. İstanbul’da yakalandı.

Interpol tarafından aranan uluslararası pasaport sahtecisi Reza Hamit L. İstanbul’da yakalandı. İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih’te bir kargo firmasından, Kanada’ya sahte vize ve pasaport gönderildiği bilgisi üzerine başlattı. Ekipler, Latin Amerika uyruklu bir isim için düzenlenen sahte belgeleri, Reza ve Mehdi isimli 2 kişinin bıraktığını belirledi. Şüphelilerin Küçükçekmece’de ikamet ettiğini tespit eden polis takip çalışması başlattı. Göçmen kaçakçılığı uzmanları Reza L.’nin, pasaportunun sahte olduğunu belirleyerek gerçek kimliğini ortaya koydu. Şüphelinin, 17 yıldır aranan, pasaport baronu Reza Hamit L. olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine şüpheli ve Mehdi G. kaldıkları evde gözaltına alındı. Aramalarda, 1 adet çalıntı İtalyan pasaportu, 3 adet İspanya pasaportuna ait sahte boş hologram ele geçirildi.

FARKLI İSİMLERLE PARMAK İZİ

Şüphelinin, iki kez kaçak yollarla Türkiye’ye girdiği, Fatraei S. ve Sayed Mojdaba F. kimliğiyle parmak izi verdiği anlaşıldı. Şüphelinin 2008 yılında düzenlenen bir operasyonda “göçmen kaçakçılığı” elebaşı olarak da arandığı öğrenildi. Interpol tarafından kaydı bulunan Reza Hamit L.’nin isminin Almanya’daki bir göçmen kaçakçılığında adının geçtiği ortaya çıktı. Yaklaşık 25 kaçak göçmenin Almanya’da kazaya karıştığı ve bu olayda ölenlerin olduğu öğrenildi. 

#FETÖ
#İnterpol
#Reza Hamit L.
6 yıl önce