|

Pearson yemekle uğurlandı

Görev süresi sona eren ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, veda toplantısında, Türk-Amerikan ilişkileriyle ilgili olarak, "geçmiş mazide kaldı" değerlendirmesini yaptı

Yeni Şafak
00:00 - 4/06/2003 Çarşamba
Güncelleme: 17:01 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, Türk-Amerikan ilişkileriyle ilgili olarak, "geçmişin mazide kaldığını, artık beraber çalışmaya devam edilmesi gerektiğini" söyledi.

Pearson, görev süresinin bitmesi nedeniyle 18 yıldır Türkiye ile ABD arasında ciddi misyon üstelen Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA) tarafından Ankara Hilton Oteli'nde verilen veda yemeğinde yaptığı konuşmada, görev yaptığı 3 yıl boyunca Türkiye ile ABD arasındaki dostluğu ve ilişkileri geliştirmek ve iyileştirmek için çalıştığını belirtti. "Fırtınanın gelmesi değil, fırtınadan nasıl kurtulunduğu önemli" diyen Pearson "Geçmiş mazide kaldı, şimdi artık birlikte çalışmaya devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin iki tarafa da önemli yararlar sağladığını söyledi. Şener, "tezkerenin kabul edilmemesi ile ilgili anayasal hükümden kaynaklanan husus hariç Türkiye ABD'ye tüm konularda yardımcı olmuştur" dedi.

TABA Genel Başkanı Zeynel Abidin Erdem de Türkiye'nin büyük bir ekonomik kriz yaşadığını hatırlatarak, "Sizin çabalarınız sonucunda bu durumlardan karşılıklı diyaloglar ve iyi niyetler sayesinde kurtulmayı başardık. Türk ulusu gerçek dostlarına her zaman sadık kalır. Sizi bu ülke tarihine çok önemli katkıları olan ebedi bir dost olarak kabul ediyoruz" diye konuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce