|

PKK bombacısı teslim oldu

Aa
00:00 - 28/05/2007 Pazartesi
Güncelleme: 14:58 - 28/05/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
PKK bombacısı teslim oldu
PKK bombacısı teslim oldu

Terör örgütü PKK'nın bombacısı "Özgür" kod adlı H. O, Ankara'da Anafartalar Çarşısı'nda meydana gelen patlamanın ardından yayınlanan görüntülerden etkilenerek teslim oldu.



Alınan bilgiye göre, 8 yıl önce katıldığı terör örgütünün İran ve Irak'taki kamplarında bomba eğitimi gören, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün kampından eylem için Türkiye'ye gönderilen bombacı H. O, 3 gün önce bombalama eylemi için Türkiye'ye gönderildi. H. O'nun Siirt'te güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Terörist H. O, güvenlik güçlerine, teslim olduğundan örgütün bilgisinin olmadığını, Türkiye'deki bazı canlı bombalarla ilgili bilgi sahibi olduğunu belirtti.



"H. O'nun teslim olduğu duyulursa canlı bombalar kayıplara karışır" düşüncesiyle işlemleri çok gizli yapılan terörist, canlı bombaların yakalanması için Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının izniyle güvenlik güçlerine teslim edilerek bazı büyük şehirlere götürüldü.



İlk olarak İzmir'e götürülen bombacı H. O'nun ifadeleri doğrultusunda,"Harun" kod adlı terör örgütü bombacısı, C-4 patlayıcılar ve çok miktarda mühimmatla yakalandı.


Güvenlik güçleri, H. O'nun verdiği bilgi ve yer gösterme doğrultusunda, eylem hazırlığında olan örgüt üyelerinin yakalanması için büyük şehirlerde geniş çaplı operasyonlar başlattı.

Terör örgütü PKK'ya katıldığı süreçle ilgili bilgi verdiği belirtilen H. O, "1999 yılında İzmir'de ailemle yaşıyordum. Burada DEHAP'a gidip geliyordum.


Burada tanıştığım 30 yaşlarındaki 'Zana' adlı kişiyle birkaç defa görüştüm. Beni kandırarak örgüte katılmamı sağladı" dedi.

Terör örgütüne katıldığı ilk dönemde İran'daki kampta 6 ay siyasi ve silahlı eğitim gördüğünü ifade eden H. O, şunları söyledi:

"1999 yılından itibaren 6 ay süreyle İran'daki kampta siyasi ve silahlı eğitim gördüm. Oradan Irak'ın kuzeyine geçerek buradaki Hınnife kampında eğitim gördüm. Burada benimle birlikte 75-80 kişi daha vardı. Eğitimlerin ardından Türkiye'ye gönderildim. Burada bazı eylemlere katıldım. "

İlk uzaktan kumandalı eylemini Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde gerçekleştirdiğini, bu eylemde 2 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını belirten H. O, şöyle konuştu:

"Dicle'deki eylemi 'Demhat' ve 'Şahin' kod adlı 2 örgüt üyesiyle birlikte yaptık. Askeri panzerin geçiş güzergahına mayın döşedik. Bu mayın el yapımı, amonyum nitrat niteliğindeydi. Toprak yola mayını döşedikten sonra 'Mutlaka bir araç geçer' diye bekledik. Bu mayın, uzaktan kumandalıydı. Yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki tepeden dürbünle yola bakıyorduk. Mayını yerleştirdiğimiz bölgeyi karıştırmayalım diye beyaz, orta büyüklükte bir taş bıraktık. Panzerin geçişi sırasında patlattık. Sonra radyodan öğrendiğimiz kadarıyla olayda 2 asker şehit olmuş, 6 asker yaralanmıştı.

Bingöl-Diyarbakır karayolunda, asfalt olan yolun kenarına mayın döşedik. Bir panzerin geçişi sırasında patlattık. Mayını kenarda bir yere yerleştirdiğimiz için etkisi az olmuştu, 1 asker yaralanmıştı.

Yaptığım bu eylemlerden daha sonra çok pişmanlık duydum. "

H. O, verdiği bilgi doğrultusunda İzmir'de yakalanan "Harun" kod adlı teröristle posta kutusu olarak kullanılan bidona mesaj bırakarak iletişim kurduklarını söyledi.


ANKARA'DAKİ PATLAMA

Ankara'da Anafartalar Çarşısı'nda meydana gelen patlamanın görüntülerini izlediğinde çok etkilendiğini ve bugüne kadar yaptığı eylemlerden pişmanlık duyduğu için teslim olmaya karar verdiğini belirten H. O, "Örgüt son zamanlarda bütün büyük şehirlerde eylem hazırlığı yapıyor" dedi.


17 yıl önce