|

PKK’nın başını eziyoruz

Afrin’de 2021 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK’nın başını hem topraklarımız içinde hem de Kuzey Irak’ta her gün eziyoruz ve ezeceğiz. Suriye’de PYD ismi ile kendine zemin arayan bölücü örgütü de orada tamamen yok edene kadar durmayacak, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. Gaziantep ve Şanlıurfa’da vatandaşlara seslenen Erdoğan, Fırat Kalkanı ile güvenli hale getirilen bölgeye şu ana kadar 140 bin Suriyelinin döndüğünü söyledi. Afrin harekatıyla da yüzbinlerce kişinin evine döneceğini ifade eden Erdoğan, “İnşallah bu mülteci hayatına son vermiş olacaklar” dedi.Erdoğan, Çekya’dan PKK/PYD elebaşı Salih Müslim’in iadesini istedi: Şimdi PYD’nin başı yakalandı. Temennimiz odur ki Çekya inşallah bunu Türkiye’ye teslim eder. Hak tecelli eder.

Yeni Şafak
04:00 - 26/02/2018 Monday
Güncelleme: 08:17 - 26/02/2018 Monday
Yeni Şafak
Erdoğan, Gaziantep ve Şanlıurfa 6. Olağan İl Kongrelerinde öncelikle salonda yer bulamayıp kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.
Erdoğan, Gaziantep ve Şanlıurfa 6. Olağan İl Kongrelerinde öncelikle salonda yer bulamayıp kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

PYD'yi destekleyen ülkelere sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün güya müttefiklerin güvenliğini tehdit eden durum ortaya çıktığı için gelenler bugün terör bahanesiyle bölgedeler. Terör örgütleriyle al takke ver külah ilişki içerisindeler. İşgal peşindeler. Bir asır önce başaramadıklarını şimdi gerçekleştirebilecekleri hayalindeler" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PYD'yi destekleyen ülkelere sert çıktı. Erdoğan, "Dün güya müttefiklerin güvenliğini tehdit eden bir durum ortaya çıktığı için bölgeye gelenler bugün de terör örgütleri bahanesiyle bölgedeler. Terör örgütleriyle al takke ver külah ilişki içerisindeler. İşgal peşindeler. Bir asır önce başaramadıklarını şimdi gerçekleştirebilecekleri hayalinde olduklarını görüyoruz. Urfalılar buna razı olmaz" dedi. Erdoğan, partisinin Gaziantep ve Şanlıurfa il kongrelerinde konuştu.

HEP AYNI KİRLİ SURAT ÇIKIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ'la PYD arasında bir fark yok. Her ikisi de eli kanlı katil sürüsü. Altından hep aynı kirli surat çıkıyor. Sağlam bir Osmanlı tokadı yedikten sonra kendilerine gelecekleri anlaşılıyor. En sancılı döneminde geleceğine sahip çıkan bu millet bugün mü teslim olacak? Sabreden zafere ulaşacaktır" şeklinde konuştu.

SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ

Fırat Kalkanı ile bölgeye şu ana kadar 140 bine yakın Suriyelinin geri dönerek kendi topraklarında hayatlarını sürdürmeye başladıklarını hatırlatan Erdoğan, "Afrin Harekatı’nda da aynı şekilde yine bölgedeki kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına, evlerine dönmek suretiyle inşallah bu mülteci hayatına son vermiş olacaklar. İnşallah oradaki teröristleri derdest edip, o toprakları sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.

MEHMETÇİK DERS VERİYOR

Erdoğan, “Mehmetçik, dağ taş demeden teröristlere gereken dersi veriyor. Tek terörist kalmayıncaya kadar sürecek. Fırat Kalkanı’nda, Cerablus, Rai’de El Bab’da yaptık mı? Afrin’de, İdlip’te Münbiç’te de bunu yapacağız. Sahibi olanlar gelecek” ifadelerini kullandı. “Reis bizi Afrin’e götür” sloganları üzerine Erdoğan, “İhtiyaç olduğu anda, bizler emir komuta zinciri içinde, hiç endişe etmeyin, sefer görev emri çıktığı anda başta şahsım olmak üzere hep birlikte yola çıkarız” şeklinde konuştu.

MUHACİRE ENSAR OLDUNUZ

Gaziantep’in 500 bini bulan sığınmacıya kucak açtığına, Suriye’deki insani krizi iliklerine kadar yaşadığına dikkati çeken Erdoğan, “Kriz sürecinde muhacir kardeşlerimize ensar olan Gazianteplilere şükranlarımı sunuyorum” dedi. Fırat Kalkanı bölgesinin alt yapısını da büyük ölçüde Gaziantep'in kurduğunu hatırlatan Erdoğan, "Yürütülen çalışmalarda yine bu şehrimiz, en büyük yükü omuzlamış durumda. İnşallah Afrin güvenli hale getirildiğinde imarında, ihyasında da Gaziantep'e ihtiyaç duyacağız" dedi.

  • Çekya inşallah bize teslim eder
  • Erdoğan, Şanlıurfa'da, teröristbaşı Salih Müslim'in yakalanmasıyla ilgili, "PYD'nin başı yakalandı, temennimiz odur ki Çekya bunu inşallah Türkiye'ye teslim eder ve hak tecelli eder. Teslim ettikten sonra adaletin nasıl tecelli ettiği görülür. Bunlar ümmeti böldüler bu milleti parçaladılar. Yoksa bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok bizim mücadelemiz teröristlerle. Şu anda Afrin yavaş yavaş düşüyor. Fetih yakındır, öyleyse müjdele diyor, inşallah Afrin'de fetih bekliyoruz" dedi.

VATAN HASRETLERİ BİTECEK

Münbiç ve diğer bölgelerde de huzur ve güveni sağladıkça mülteci durumuna düşen Suriyelilerin evlerine, yurtlarına dönerek vatan hasretinden kurtulacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

İÇERİDE DE DIŞARIDA DA EZECEĞİZ

“PKK’sından DEAŞ ve FETÖ’süne kadar terör örgütleri gemi azıya alıp eyleme geçtiklerinde Gaziantep de bundan en fazla zararı gören şehirlerimizden biri oldu. Allah’ın izniyle PKK’nın başını hem topraklarımız içinde hem de Kuzey Irak’ta her gün eziyoruz ve ezeceğiz. Suriye’de PYD ismi ile kendine zemin arayan bölücü örgütü de orada tamamen yok edene kadar durmayacak, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. DEAŞ denilen İslam ve Müslüman düşmanı örgüt de tamamen ortadan kalkma noktasına gelmiştir.”

Biz o çatlak seslere alıştık cami yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’e sağlık alanında 15’i hastane olmak üzere 75 tesisin kazandırıldığını, şehir hastanelerinin en büyüklerinden birinin de Gaziantep’te inşa edildiğini vurguladı. Erdoğan, “50 bin konuttan oluşan Kuzey Şehir Projesi ile Organize Sanayi Bölgesi'nin yanında çeyrek milyon insanın yaşayacağı yepyeni bir yerleşim alanı yapılıyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan modern stadyumla eski stadyumun devre dışı kaldığını anımsatarak, “Dedik ki buraya bir cuma camii yapalım. Şimdi duyuyorum ki bazı çatlak sesler bunu engellemeye kalkıyor. Bakanlar burada, aynı şekilde Sayın Vali’ye de gerekli talimatı tekrar vereceğim" dedi.

KİMSE BUNU ENGELLEYEMEZ

Erdoğan, "Belediye Başkanı da burada. Bu camiyi yapacak olan hayırseverimiz de. Şimdi arkadaşlar çok açık net söylüyorum. Kim olursa olsun; yok şuymuş, yok buymuş hiçbirini kafaya takmayın. Bu cuma camii bu milletindir. Hiç kimse bunu engelleyemez. Bu hukuk devletinde de yok bilmem şu STK’nin söyle sesi çıkmış, şunun böyle sesi çıkmış. Biz o çatlak seslere alıştık. Bizim işimiz var. Dolayısıyla bu yolda inançla, azimle yürüyeceğiz, yürüyoruz. Bunu kimse engelleyemez. İnşallah hemen bu projelerin son halini ben tekrar görmek isterim. Son halini görüp hemen adımı atalım, temeli atıp süratle işi başlatalım” şeklinde konuştu.

  • Müttefiksen
    gereğini yap
  • Erdoğan teröristlere destek veren ABD’ye tepki gösterdi. Türkiye’nin hep müttefikleriyle beraber yürüdüğünü, ihanet etmediğini ama ihanet edenlere de saygı duymadığını belirten Erdoğan, “11 bin kilometreden kalkıp gelenler, maaşlarını verenler, kusura bakmasınlar. Bizimle müttefik iseniz, müttefikliğinizin gereğini yapın, değilseniz onu söyleyin. Ey Amerika, bu adamı bize ver. Bunu deport et. Bu adam bu ülkede darbe girişiminde bulundu. Dolayısıyla bu adamı daha fazla saklarsan bizim ittifakımıza yanlış hareket edersin" dedi.
  • DARBECİYİ SAKLIYORSUNUZ
  • ABD’nin FETÖ’cülerin arkasında durduğunu belirten Erdoğan, “Paralel devlet, neredeler? Pensilvanya’da. Arkasında kim duruyor. Ondan sonra ‘niye bizim için böyle söylüyorsunuz’ diyorlar. Siz, bu ülkede, hem de senin stratejik ortağına, darbe yapanı orada saklıyorsun. Onu bize vermiyorsan, kusura bakma. Milletime bunu anlatamam, anlatamıyorum da. Bunun yolu, FETÖ denen darbeciyi, bu ülkeye vermenizdir” şeklinde konuştu. Erdoğan, “Müebbet, ağırlaştırılmış müebbet...Yüklü cezalarla bedel ödüyorlar, ödeyecekler. Sağda solda kılıç artıkları olabilir. Onlar da eninde sonunda kurtulamayacak. Devletimiz de milletimiz de bu alçak örgütün mensuplarının kalemlerini kırmış, defterlerini dürmüştür” ifadelerini kullandı.
  • ESED 1 MİLYON KİŞİNİN KATİLİ
  • Cumhurbaşkanı, "Şu anda Suriye’de Esed’den bahsediliyorsa, Esed katil. Zira 1 milyona yakın vatandaşını öldüren bu değil mi? Kimyasal silahlarla konvansiyonel silahlarla kendi vatandaşını öldüren bu değil mi? Dünya bu adama nasıl sahip çıkıyor. Biz hiçbir zaman zalimlerle beraber olmadık. Zulmetmedik. Zulmedenlerle beraber olmadık. Şu anda da bunu yapıyoruz. Şu an biz Afrin’e gittiysek, bunun için gidiyoruz. Bunun için de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


#PYD
#Salih Müslim
#PKK
#Recep Tayyip Erdoğan
6 years ago