|

PKK'nın uyuşturucu tarlalarını savundu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya ve finans kaynağı uyuşturucuya yönelik operasyonları eleştiren HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, PKK'nın uyuşturucu tarlalarına sahip çıktı.

Yeni Şafak
16:45 - 28/06/2016 Salı
Güncelleme: 17:54 - 28/06/2016 Salı
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca gerçekleştirilen müşterek operasyon başarıyla yürütülüyor.



PKK ve HDP ise yürüttükleri algı operasyonu ile emniyet güçlerinin ormanları yaktıkları yalanını servis ediyor. HDP'nin İngilizce Twitter hesabından

Lice'de yakılan Hint keneviri görüntülerine yerine Kumluca'daki yangını servis edilmişti. Avrupa kamuoyunu etkilemeye yönelik bu paylaşımın ardından HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ da PKK'nın uyuşturucu tarlalarına sahip çıktı. Lice operasyonlarında binlerce dönümlük ormanlık alanların yakıldığını iddia eden Yüksekdağ, "50 bin dönüm ormanın yakıldığını söylemiyorsunuz. Şu soruya da yanıt verin. O kenevir tarlaları karakollardan kaç metre uzaklıkta? Bunun da bilgisini verin" dedi. Halkı tehdit eden PKK'yı görmezden gelen Yüksekdağ, ormanların yakılarak karakollar yapılmaya çalışıldığını iddia etti. 10 milyon kenevir imha edildiGenelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Lice'de bir teröristin yaralı olarak yakalandığı, üç Kaleşnikof piyade tüfeği, iki tabanca, 340 kg amonyum nitratın ele geçirildiği bildirildi. Şimdiye kadar ele geçirilen amonyum nitrat 10 bin 670 kilogram oldu.Ayrıca 302 el yapımı patlayıcı düzeneği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 13 tüp, 15 molotof kokteyli, bir YAESU araç telsizi, bir el telsizi ile muhtelif yaşam ve giyim malzemesi ele geçirildi. 12 el yapımı patlayıcı da imha edildi.Devam eden operasyonda şimdiye kadar, bölücü terör örgütüne ait 2366.3 kilogram esrar ele geçirildi. 9 milyon 846 bin 408 kök kenevir tespit edilerek imha edildi.

#Figen Yüksekdağ
#Lice
#Hint Keneviri
#PKK
#uyuşturucu
8 yıl önce