|

Polisten kaçan teröristlerden bombalı saldırı

İzmir'in Buca ilçesinde, polislere yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından teröristlerin peşine düşen polis ekiplerine el bombası atıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan el bombasıyla adeta facianın eşiğinden dönüldü.

Yeni Şafak
21:56 - 28/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:23 - 28/10/2015 Çarşamba
IHA

Buca ilçesinde akşam saatlerinde 647/8 sokakta güvenlik güçlerinin içerisinde bulunduğu polis aracına biri kadın diğeri erkek iki terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Polis, saldırıya anında karşılık verirken, bir anda çatışma çıktı. Kısa süren bir çatışmanın ardından bir kadın ve bir erkek iki saldırgan farklı yönlere kaçtı. Açılan ilk ateş sonucunda ise bir polis memuru kırılan cam kırıklarından hafif yaralandı. Yaralı polis, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Polis ekipleri ise hemen kaçan teröristlerin peşine düşerek bölgeyi çember içerisine aldı.



KAÇARKEN POLİSE EL BOMBASI ATTILAR

Öte yandan kaçan erkek terörist, güvenlik güçlerinin üzerine doğru el bombası attı. El bombası büyük bir gürültüyle patlarken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. İzmir polisini alarma geçiren bu olay sonrasında, kovalamacayla erkek terörist yakalanırken, diğer kadın şahıs ise kaçmayı başardı.



HANGİ ÖRGÜTTEN OLDUĞU ARAŞTIRILIYOR

Olayın yaşanmasının ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, kaçan kadın teröristin yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Atılan el bombasının hiç kimseye zarar vermemesi ise herkese rahat bir nefes aldırdı. Olayla ilgili kısa bir açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, olayın henüz tazeliğini koruduğunu ve geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis bölgedeki araştırmasını sürdürürken, teröristlerin örgütsel bağlantısı araştırılıyor.

#izmir
#terörist
#el bombası
8 yıl önce