|

Rice, Bush gibi korunacak

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ankara'ya kritik dönemde yapacağı ziyaret sırasında 2 bin 500 polis tarafından korunacak. A Tipi Koruma uygulanacak Rice, ABD Başkanı Bush gibi özel önlemlerle korunacak.

Anka
00:00 - 1/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 15:50 - 1/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Rice, Bush gibi korunacak
Rice, Bush gibi korunacak

İstanbul'da yapılacak Irak Konferansı öncesi ilk olarak Ankara'ya gelerek yarından itibaren çeşitli temaslarda bulunacak. Hükümetin Irak'a sınır ötesi bir operasyon için TBMM'den aldığı teskereyi kullanması çerçevesinde temaslarda bulunması beklenen Rice, için Başbakanlık Koruma Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü özel ekip oluşturdu. 2 ayrı çember şeklinde korunacak Rice'ın yarın başlayacak temasları sırasında zırhlı araç, 3 ayrı güzergah, ikiz araç, yüksek nokta hedef takibi ve sinyal kesici araç gibi uygulamalar planlandı.

Son dönemde yaptığı konuşmalarda Türkiye'nin tepkisin toplayan gaflar yapan Rice'ın güzergahları ve programı ise sır gibi saklanacak.

Ankara'da Başbakanlık Koruma, Çevik Kuvvet, Devlet Büyüklerini Koruma, Özel Harekat ve Hassas Bölgeleri Koruma Şubesi'nden oluşturulacak 2 bin 500 kişilik karma ekip tarafından korunacak Rice, ardından akşam saatlerinde İstanbul'a geçerek Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak. Rice Türkiye'deki temaslarının sonrasında da 4-6 Kasım 2007 tarihleri arasında İsrail ve Filistin'i ziyaret edecek.

17 yıl önce