|

Sabancı, SEKA arazisine kumarhane kurmak istiyor

Sabancı Holding'e bağlı KentSA Tesisleri Genel Müdürü olan Yılmaz Kanbak, İzmit Körfezi'nde bulunan SEKA arazisine kumarhane merkezi kurulmasını istedi.

.
00:00 - 19/06/2001 Salı
Güncelleme: 12:26 - 9/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
Sabancı, SEKA arazisine kumarhane kurmak istiyor
Sabancı, SEKA arazisine kumarhane kurmak istiyor

SEKA'ya bağlı Gölcük'teki fidanlığın Ford Otosan fabrikası için Koç Holding'e verilmesinden sonra Sabancı Holding'in de SEKA arazisine talip olduğu iddiaları gündeme geldi.

Kocaeli'nde lastik sanayiine dayalı Lassa, Brisa gibi fabrikaları bulunan Sabancı Holding'in, İzmit körfezinde bulunan özelleştirme kapsamındaki Seka arazisini alarak kumarhane merkezi yapmak istediği belirtiliyor. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı ve Sabanci Holding'e bağlı Kentsa Tesisleri Genel Müdürü olan Yılmaz Kanbak, SEKA arazisinin kumarhane merkezi yapılmasını istedi.

Türkiye'de kumarhaneler açılacaksa bunun için en uygun yerin SEKA arazisi olduğunu açıklayan KSO başkanı Yılmaz Kanbak, "Çünkü, bu 600 dönümlük arazi İstanbul'a çok yakın. Kara, hava, deniz yoluyla bağlantısı var, dolaysıyla ulaşım sorun değil" dedi.

Yılda yaklaşık 3 milyar dolar döviz girdisi olan bu sektörün aynı zamanda 22 bin kişiye ekmek kapısı demek ileri süren Kanbak, "Devlet buradan vergisini de alabilirse önemli bir girdi sağlamış olur. Hem SEKA işçisi içinde yeni bir istihdam alanı doğar" dedi. Öte yandan SEKA arazisine kumarhane kurulması düşüncesini ortaya koyan Sabancı Holding'e bağlı İzmit'eki fabrikaların genel müdürü Yılmaz Kanbak olunca, "Sabanci SEKA arazisine göz dikti" iddiasını gündeme getirdi.


23 yıl önce