|

Sağlık Bakanı Koca: Ordu'daki selde bir vatandaş kayboldu

Karadeniz'de birkaç gündür etkisini gösteren sağanak yağış, birçok şehirde sele neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir vatandaşın selde kaybolduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

21:49 - 10/07/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Ordu'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Ordu'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Karadeniz'in birçok bölümünde gündürdir devam eden şiddetli yağışlar günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Ordu'nun merkezindeki derelerin debisinin yükselmesiyle şehirde kırmızı alarm verildi. Yağış nedeniyle kent merkezinden geçen Civil Deresi’nin istinat duvarlarında çökmeler yaşandı. Derenin farklı alanlarında yaşanan heyelanlar nedeniyle yeraltındaki elektrik kabloları gün yüzüne çıkarken, çökmenin olduğu bölgeler trafik akışına kapatıldı. Ekipler, köprü altından geçen suyun akışını bozan cisimlerin temizlenmesi için iş makineleriyle çalışma başlattı.

Ordu'daki selde bir vatandaş kayboldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir vatandaşın selde kaybolduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"ORDU FATSA’DA YOĞUN YAĞIŞ NEDENİYLE meydana gelen selde 1 vatandaşımızın kaybolduğu bilgisini almamız üzerine olay yerine acilen 1 ambulans ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

İlçedeki sağlık kurumlarında afet kaynaklı herhangi bir sorun bulunmuyor. Fatsa halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

Ordu Valisi: 47 vatandaş tahliye edildi

Ordu Valisi Tuncay Sonel, ilde etkili olan sel ve heyelanlardan 351 iş yeri, 32 konut ve 35 aracın etkilendiğini, riskli 13 konuttan toplam 47 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı.




#Ordu
#Fahrettin Koca
#Sel
#Tuncay Sonel
#Fatsa
1 yıl önce