|

Sana ihtiyaçları var!

Sosyal medya fenomeni Jerome Jarre 'Sevgi Ordusu' grubuyla twitter üzerinden Arakan’a yardım kampanyası başlattı. Binlerce kişi Erdoğan’dan, 'Sana ihtiyaçları var' etiketiyle destek istedi. Erdoğan, “İhtiyaç sahibi insanlar her nerede yaşarsa yaşasın, yardım taleplerini hiçbir zaman geri çevirmeyiz” cevabını verdi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 29/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:51 - 29/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
'Arakan İçin Sevgi Ordusu' kampanyasının tanıtımı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istendi.
'Arakan İçin Sevgi Ordusu' kampanyasının tanıtımı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istendi.

Somali’ye yardım kampanyası başlatan sosyal medya fenomeni Jerome Jarre ve Fransız oyuncu Omar Sy’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü kişinin başlattığı, 'Arakan İçin Sevgi Ordusu' kampanyasının tanıtımı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sosyal medya yıldızı Fransız Jerome Jarre’ın Arakan’a yardım çağrısına yanıt verdi. Erdoğan, paylaşımında, “Sevgili Jerome Jarre, ihtiyaç sahibi insanlar her nerede yaşarsa yaşasın, yardım taleplerini hiçbir zaman geri çevirmeyiz. #LoveArmyforRohingya’nın çabalarını yardım kuruluşlarımız AFAD, TİKA, Kızılay'ın yanı sıra THY aracılığıyla destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı. Jarre, Twitter hesabından, “Hepinize ihtiyacımız var! Arakan misyonumuz için Türkiye Cumhurbaşkanından yardım talep ediyoruz! @RT_ERDOGAN’ı RT’leyin! #ErdoganHelpRohingya etiketini de kullanın!” paylaşımında bulunmuştu.

FRANSIZ OYUNCU, 'SANA GÜVENİYORUZ' DEDİ

Daha önce de Somali’ye yardım için Türk Hava Yolları'na çağrıda bulunan ve milyonlarca kişinin desteğini kazanan Fransız fenomen Jarre, kampanya sırasında Erdoğan’dan gördükleri desteği hatırlattı. Fransız sinema oyuncusu Omar Sy, Erdoğan’a yönelik mesajında, “Sana güveniyoruz” ifadelerine yer verirken, dünyaca ünlü yüzlerce sanatçı da kampanyaya destek vermesi için Erdoğan’ın yardımını istedi.

Ona ulaşırsak dünya sesimizi duyar

Kampanya için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğini isteyen Jarre, “Ona ulaşırsak tüm dünyaya sesimizi duyurabiliriz. Dünya çapında bir liderin kampanyamıza destek vermesiyle herşey çok daha hızlı ve güzel ilerler” dedi. Arakan ve Bangladeş’te Erdoğan’ı ve Türkiye’yi herkesin tanıdığını kaydeden Jarre, bulundukları kampa daha önce Türkiye tarafından yardımların ulaştırıldığını hatırlattı.

Fransa’da TT oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Arakanlı müslümanlara yardım kampanyası için destek istenen twitter etiketi, Fransa’da ençok konuşulan konu (TT) oldu.

#ErdoganHelpRohingya mesajı dünya üzerinde çok sayıda ülkede de en çok konuşulan konular arasına girdi.

25 bin barınak inşa edilecek

Destek çağrılarına AFAD, TİKA, Kızılay ve THY de cevap verdi. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu Erdoğan’ın desteğiyle Rohingya’da 25 bin barınak inşa edeceklerini duyurdu. Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık da kızılayın Bangladeş ekibiyle Somali kampanyasında olduğu gibi Rohingya kampanyasında da yanlarında olduklarını belirtti. Türk Hava Yolları da " Somali’de olduğu gibi Rohingya için de yardıma hazırız" dedi.

Arakan krizine en duyarlı ülkeyiz

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, başlatılan yardım kampanyasına yönelik açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Milli gelire oranlı dünyanın en cömert ülkesi; Türkiye varsa yalnız değilsiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, Arakan krizine en duyarlı, hızlı ve etkili şekilde cevap veren ülkedir. Güçlü Türkiye sesinizi duyuyor” dedi. Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Pek çok lider Arakan’daki katliamları gündemine almazken Cumhurbaşkanımız konuyu geçtiğimiz aylarda ABD’de gerçekleşen BM zirvesine taşımıştır. Biz Türkiye olarak dil, din, ırk ayırt etmeksizin tüm dünya insanları ile biriz, beraberiz. Arakan’da ilk aşamada yapılan yardımlar 50 bin kişiye ulaştırılmıştır. İkinci aşama dağıtımla bin 500 gıda kolisi toplamda 10 bin kişiye ulaştırıldı. En son geçen hafta TİKA aracılığıyla 10 bin çuval pirincin son parti dağıtımını da 10 gündür açlık çeken Arakan Müslümanlarına ulaştırdık. Arakanlılar yalnız değildir"


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Arakan
#Rohengya
#Twitter
6 yıl önce