|

Sanal alemde şarlatan istilası

Eskiden mahalle aralarında, köylerde ve izbe yerlerde faaliyet gösteren ve kendini ‘cinci’, ‘medyum’ gibi ifadelerle pazarlayan şarlatanlar, şimdi sanal alemi istila etti. Üstelik “muayene-seans” ücretleri profesör unvanı taşıyan tıp doktorlarının muayene ücretleri ile yarışıyor.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 15:26 - 3/02/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
İnternetten bulup iletişime geçtiğimiz şarlatanlar profesyonel bir gizlilikle çalışıyor.
İnternetten bulup iletişime geçtiğimiz şarlatanlar profesyonel bir gizlilikle çalışıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı büyücülük ve falcılık gibi hurafelere savaş açsa da kendini ‘cinci’, ‘medyum’ gibi ifadelerle pazarlayan şarlatanlar faaliyetlerine hala devam ediyor. Yıllardır mahalle aralarında ve kuytu köşelerde bulunan şarlatanlar şimdi de internet sitelerini mesken tuttu. Üstelik “muayene-seans” ücretleri profesör unvanı taşıyan tıp doktorlarının muayene ücretleri ile yarışıyor. Kendilerini son derece gizli tutan bu istismarcılara ulaşabilmek için internet arama butonuna, ‘hocalar’, ‘büyücü’ ve ‘medyum’ yazmak yeterli. Karşınıza birbirinden farklı isimlerin bulunduğu sayfalar çıkıyor. Öyle ki bazı büyücülerin özel sayfaları bile var. Sitelerden aldığınız numaralarla telefon üzerinden büyü seansı yapmak dahi mümkün. Seçenekler ise oldukça fazla. Eşini evine bağlamak isteyeninden tutun da dil bağlama büyüsüne kadar çeşit var. Arama sonuçlarında çok sayıda büyücünün ismine ulaştık ve dudak uçuklatan seans ücretleri karşısında durumun vehametini anladık.

EŞ ARAYANDAN İŞ ARAYANA KADAR VAR!

Önümüze ilk çıkan ‘hocalar.club’ adlı siteye girdik. Forum şeklinde açılan sitede takma adı kullanan kişiler daha önce denedikleri şarlatanların adlarını ve iletişim numaralarını deneyimleriyle birlikte paylaşıyorlar. Ancak bu kişilerin de şarlatanların adamı olma ihtimali neredeyse yüzde 100. Çünkü hep belirli kişilerin adı ve numarası var. Kullanıcılar arasında, büyücüler sayesinde eş ve iş bulduğunu iddia edeninden tutun da düşmanının ağzını bağlattığı söyleyene kadar bir çok insan var. Biz de burada popüler olan şarlatanlara ulaştık. Tamamen profesyonel bir gizlilik içerisinde çalışan çakma hocalar arasında farklı şehirlerde yaşayanlar bile var.

‘ÖNCE PARAYI HESABIMA YATIR’

İlk olarak siteden numarasını aldığımız ve kendine ‘hoca’ diyen Hafize isimli şahsı aradık. Telefonu açan kadına işimden ve nişanlımdan bir süre önce ayrıldığımı bu yüzden kısmetimin bağlı olabileceğini söyledim. Nerede oturduğumu, adımı ve işimi soran Hafize adlı sanal hoca, “Önce senin durumuna bakmam gerek. Sen önce benim hesabıma yüz lira yatırıyorsun. Sonra bana bilgilerinle birlikte fotoğrafını yolluyorsun. Bakalım üzerinde büyü mü, nazar mı var yoksa musallat mı olmuşlar. Duruma göre sana ne işlem yapacağımızı söylerim” dedi.

ÖNCE SORUNU TESPİT EDELİM

İstanbul Kadıköy’de bulunan Sedat isimli şahsın söyledikleri ise bizi oldukça meraklandırdı. Şarlatan Sedat, “İster yüz yüze istersen de telefonla yaparız. Yüz yüze daha etkili olur. Önce derdini öğrenmem lazım. Muayene edip sorunu tespit ettikten sonra yolumuza devam ederiz. İlk ödeyeceğin ücret 200 TL” şeklinde konuştu. Aradığımız diğer şarlatanlar da manzaranın değişmediğine şahit

olduk. Birkaç saatlik araştırmamız bile büyücülüğün ciddi bir sektöre dönüştüğü, gündelik yaşamlarında karşılaştıkları sorunlara takılan insanların çoğunluğu sahtekar bu insanlar tarafından kandırıldığına gördük.

  • Bin 250 TL istedi!
  • İnternetten ulaştığım bir diğer şarlatan olan Sibel Naz’a da, işimden ve nişanlımdan bir süre önce ayrıldığımı bu yüzden kısmetimin bağlı olup olmadığını sordum. Sibel Naz’dan, “Rahmani veya büyü olarak da yapılır. Ben seni rahmani çalışmaya yönlendiririm. Daha sağlıklı daha iyi, keskin sonuç alasın diye. Adana’dayım yüz yüze görüşme şansımız olmaz. Ben buradan okuyacağım. Sana da okuman gerekenleri söyleyeceğim. 21 günlük bir çalışma olacak. Aynı zamanda tılsımlar göndereceğim. Seni sevdim. Normalde daha pahalı çalışıyorum. Fakat sana bin 250 TL’ye yaparım. Eğer verim alamazsak ek ücret istemeden devam ederiz” cevabını aldık.
#İnternet
#Sanal medya
#Şarlatan
5 yıl önce