Şarkıcı Barış'ın durumu ciddi

Aa
00:0030/06/2007, Cumartesi
G: 30/06/2007, Cumartesi
Yeni Şafak
Şarkıcı Barış'ın durumu ciddi
Şarkıcı Barış'ın durumu ciddi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan sanatçı Barış Akarsu'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Sanatçının tedavi gördüğü özel Bodrum Hastanesinde görevli Op. Dr. Abdullah Servet, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akarsu'nun solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakımda tutulduğunu kaydetti. Akarsu'nun kafatasında çok sayıda kırık olduğunu anlatan Dr. Servet, şöyle dedi:

“Hastamızın en yüksek derecede hayati tehlikesi var. Beyin cerrahisinde kafa yaralanmalarının en ağırı. Hasta tam komada geldi. Aynı zamanda kalp ve solunum yoktu. Burada tedaviyle yeniden hayata döndürüldü. Solunum makinesine bağlandı ve kafa tomografisi çekildi. Kafasında ve yüzünde çok sayıda kırık var. Beyin kanaması yok. Yaygın beyin ödemi, beyin eziklikleri var. Bu, ameliyatla tedavi edilecek bir durum değil. Yoğun bakımda tedavisi devam edecek. Anti ödem tedavisi sürüyor. Bu tedavinin sonunda kesin bir şekilde konuşacağız.” Akarsu'yu “geri döndürünceye kadar yoğun bakımda tutacaklarını” anlatan Dr. Servet, “Beyin, uzunca süre oksijensiz kalmış. Bu travmada beynin uzun süre oksijensiz kalması, ödem oluşmasında ek bir faktör. Felç durumu ile ilgili kısmi bilinç döndükten sonra kesin konuşabiliriz. Beyindeki yaralanma belli bir bölgede olursa, bu yaralanma, bunu oluşturur diyebiliriz. Ancak yaralanma yaygın olduğu için hangi bölgelerde ne gibi etki bırakacağını şu anda söylemek mümkün değil” dedi.


İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, sanatçı Barış Akarsu ağır yaralanmış, 2 kişi ise ölmüştü. Bodrum-Torba karayolu kavşağında meydana gelen trafik kazasında “Yalancı Yarim” adlı dizinin çekimleri için Bodrum'a geldiği bildirilen rock müziği sanatçısı Barış Akarsu ve 2 arkadaşının bulunduğu 48 UK 556 plakalı otomobil, Halil İbrahim Çetin yönetimindeki 34 AT 9921 plakalı kamyonla çarpıştı.

Kazada, otomobilde bulunan Zeynep Koçak (20) ve Nalan Kahraman (37) yaşamlarını yitirdiler. Kazada ağır yaralanan Akarsu, kaldırıldığı Özel Bodrum Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Akademi Türkiye adlı yarışmayla tanınan sanatçı Akarsu'nun, hayati tehlikeyi atlatamadı.