|

Şartlar sağlandı anlaştık

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin İsrail ve Rusya ile normalleşmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:25 - 29/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Kalın, İsrail ile ilişkiler hakkında, “Büyükelçi ataması gecikmeden yapılır” dedi. Türkiye'nin şartları sağlanınca anlaşma olduğunu söyleyen Kalın, “Filistin politikamız değişmedi, değişmeyecektir” diyerek, Türkiye'den teknik bir ekibin bu hafta Gazze'ye gideceğini açıkladı.



Türkiye ve Rusya'nın bölgenin iki güçlü ülkesi olduğunu söyleyen İbrahim Kalın, “Sorunların diyalogla çözümü için yeni bir sayfa açılacak. Normalleşme için nasıl adımlar atılır, buna bakılır” dedi. Bugün Erdoğan ile Putin'in görüşeceğini belirten Kalın, “İkili ilişkiler için neler yapılması gerekiyor buna bakmamız lazım. Türkiye ve Rusya bölgede 2 önemli güç. Bölgedeki sorunların diyalogla çözülmesi için çalışmalar yapılmalı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e üzüntülerini iletti. Rus aileye taziyeler iletildi. Bu temel insani bir tavır. Ailenin acısının hafifletilmesi için gereken adımların atılmasına hazırız” diye konuştu.



#İbrahim Kalın
#İsrail
#Gazze
8 yıl önce