|

Şehit Emniyet Müdürü'nün iyi niyeti kurşunlara hedef yaptı

Makamında gerçekleştirilen saldırıda trafik polisi tarafından vurularak şehit düşen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin personeli tarafından 'baba' olarak kabul edildiği ve onlarla doğrudan iletişim kurduğu öğrenildi. Çok sayıda emniyet müdürünün 'personelle görüş gününü' yardımcılarına devretmesine rağmen Altuğ'un tüm personelle bizzat görüşmek istediği ve emrindeki polislerle doğrudan konuşmak konusunda ısrarcı olduğu kaydedildi. Başbakanlığı döneminde Binali Yıldırım'ın yakın korumalığını da yapan Altuğ'un bu saldırıdan neden sakınamadığı da ortaya çıktı.

Sertaç Aksan
11:55 - 12/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:07 - 12/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi.
Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi.

Türkiye, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdiğ'in şehit düşmesinin yasını tutarken, olaya ilişkin yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

Şehit Emniyet Müdürü'nün bugüne kadar görev yaptığı her yerde hem astları hem üstleri tarafından oldukça sevilen bir isim olduğu öğrenilirken, Emniyet Müdürlüğü görevi süresinde altında çalışan personelin tüm sorunlarıyla bizzat ilgilendiği kaydedildi.

İstese yardımcılarından birine devredebilirdi

Emniyet teşkilatında 'haftalık görüşmeler' kapsamında sorunu ya da isteği olan personel en üst düzey yetkiliyle doğrudan görüşmesi rutin bir uygulama. Ancak özellikle son yıllarda Türkiye'de çok sayıda emniyet müdürünün bu rutin görüşmeleri yardımcılarına devrettiği biliniyor.

Şehit Emniyet Müdürü Verdi'nin ise böyle bir yola başvurmadığı ve personellerinin tamamıyla bizzat yüz yüze görüşüp, sorunlarını, sıkıntılarını ya da isteklerini bizzat dinlediği öğrenildi.


Güvenlik zafiyeti var mı?

Emniyet müdürünün makamında şehit edilmesi 'olayda güvenlik zafiyeti var mı?' sorusunu da beraberinde getirdi.

Yenisafak.com'a açıklamada bulunan güvenlik kaynakları, söz konusu olayda ihmal ya da zafiyet bulunup, bulunmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:

Ayrıca burası İstanbul ya da Ankara değil. Rize'de ziyarete gelen polis de onu X-Ray'den geçirip silahını teslim alan polis de birbirini tanıma olasılığı oldukça yüksek. Çünkü Rize küçük bir yer. Bu nedenle gelen polisin sanki şüpheliymiş gibi takip edilmesini beklemek doğru olmazdı."


"Makam odası dar olduğu için saldırıdan kaçamadı"

Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin Binali Yıldırım başta olmak üzere çeşitli dönemlerde 'yakın korumalık' yapan ve bu gibi durumlarda ne yapması gerektiğini çok iyi bilen bir isim olduğunun altını çizen kaynaklar, şu bilgileri paylaştı:


"Şehit Emniyet Müdürü bu tür saldırılarda nasıl korunulması gerektiğini çok iyi bilecek bir isim. Ancak Rize'deki makam odası çok küçük. Söz konusu saldırı çok dar bir alanda gerçekleşiyor. Dar alanda kaçmak imkansız gibi bir şey. Bu nedenle saldırgan hem Emniyet Müdürü'nü şehit edip hem de odada diğer bulunan Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal'ı rahatlıkla vurabildi."


#Rize Emniyet Müdürü Şehit Altuğ Verdi
#Rize
#Koruma
#Emniyet
5 yıl önce