|

Sen namertsin dürüst değilsin

Başbakan Erdoğan, kızının düğün davetiyesini devlet uçağıyla Ürdün'e gönderdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu'na sert cevap verdi: “Sen namertsin, sen dürüst değilsin. Sen hangi çağda yaşıyorsun? Özel uçakla davetiye mi gönderilirmiş yahu? Bunlarda yüz yok. Yalanı bunlar güle oynaya söyler.”

Yozgat
00:00 - 18/05/2011 Çarşamba
Güncelleme: 01:02 - 18/05/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Sen namertsin dürüst değilsin
Sen namertsin dürüst değilsin

Başbakan Erdoğan, kızının düğün davetiyesini devlet uçağıyla Ürdün'e gönderdiğini öne süren Kılıçdaroğlu için ağır ifadeler kullandı. Erdoğan, “Sen namertsin, sen dürüst değilsin. Sen hangi çağda yaşıyorsun? Özel uçakla davetiye mi gönderilirmiş yahu? Böyle saçmalık mı olur? Böyle şey mi olur yahu?” diye konuştu. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap eden Erdoğan şöyle şunları söyledi:

BÖYLE SAÇMALIK OLUR MU

“Sayın Kılıçdaroğlu bir yalan daha söylemiş. Bunlarda utanma, ar, böyle bir şey yok. Bunlarda ar, namus, haya, böyle bir şey yok. Güya ben büyük kızımın evlilik davetiyesini özel uçakla Ürdün Kralı'na göndermişim... Yahu böyle bir hayasızlık olur mu? Sonra bazı yayın organları diyor ki: Başbakan böyle konuşmamalı. Ben şimdi bu Kılıçdaroğlu'na diyorum ki: Eğer sen dürüstsen, eğer sen mertsen çık bunu açıkla. Sen namertsin, sen dürüst değilsin. Sen hangi çağda yaşıyorsun? Özel uçakla davetiye mi gönderilirmiş yahu? Böyle saçmalık mı olur? Böyle şey mi olur yahu? Bunların geçmişi de bu, bugünü de bu. Fakat bunlarda yüz yok. Yalanı bunlar güle oynaya söyler. Sorduğum sorulara cevap vermezler. Ben bunların yalanını takip etmekten bıktım.”

29 MART'TA AÇIKLAYACAKTI

Kılıçdaroğlu'nun, 29 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, o dönemde Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili dosya açıklayacağını söylediğini ifade etti. Kendisinin dosyaları açıklaması konusunda Kılıçdaroğlu'na meydanlarda çağrıda bulunduğunu belirten Erdoğan, aradan geçen zamana rağmen dosya açıklanmadığını dile getirdi.

HEPSİ AYNI HİZADA

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim aşkla, sevgiyle, tutkuyla bağlı olduğumuz bu ülke, bu millet için büyük hayallerimiz, büyük hedeflerimiz var. CHP'si, MHP'si, BDP'si, terör örgütü, Ergenekon'u hepsi aynı hizaya geçtiler değil mi, görüyorsunuz bunu. Fakat AK Parti karşısında birleşen bunlara 12 Haziran'da ben biliyorum ki benim Yozgatlı kardeşim 12 Eylül'de nasıl dersi verdiyse aynı dersi verecek. Çünkü, bu ülkede yaşayan herkes, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyacak, iftihar edecek. Bunu yakalamamız lazım' dedi.


Camiler ahır oldu

“CHP'nin geçmişinde neler var?” diye soran Erdoğan, 4 Mart 1949 tarihli bir Bakanlar Kurulu kararında, “Bolu'daki Kara Kadı Cami'nin bakım ve onarım giderleri devlet bütçesinden ödenmek ve kitaplık olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi kararlaştırılmıştır” yazdığını ifade etti. Böylece Kara Kadı Cami'nin kapatıldığını dile getiren Erdoğan, “Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, altında CHP hükümetinin başbakanı ve bakanların imzaları, CHP'nin cami kapattığının, camileri ahır olarak kullandığının ispatıdır bu” dedi.


87 yaşında hâlâ ortalığı karıştırıyor

Süleyman Demirel'in Kemal Kılıçdaroğlu'na akıl hocalığı yaptığını ifade eden Erdoğan bir gazetecinin, internet günlüğünde yazdığı ifadeleri gündeme getirerek şöyle konuştu: “Listeler belirlenmeden önce Demirel, Kılıçdaroğlu'nu aradı. Hem de bir kez değil. CHP'ye, Haberal baskısı yaptı. Nereden mi biliyorum?” diye soruyor gazeteci ve cevabını veriyor: Bu telefon görüşmelerinin birine tanık oldum da ondan diyor. Ben söylemiyorum, bayan gazeteci söylüyor. Ah ah... Ne dolaplar dönüyor... Meydanlarda 'ben Kemalim', 'ben dürüstüm' diye gezinen Bay Kemal, meğer nerelerden talimat alıyor, ne dolaplar çeviriyor...” Erdoğan, Demirel'in 'Yıllarca başbakanlık yaptım' dediğini hatırlatarak, “Yahu o zaman otur oturduğun yerde, ne işin var böyle gazete gazete dolaşıyorsun? Otur. Otur da bey zannetsinler yahu. 87 yaşında hâlâ ortalığı karıştırıyorsun” diye konuştu.



13 yıl önce