|

Şeyma’yı asker abileri okutacak

Afrin’deki askerlere mektup yazıp, tarlada çalışarak kazanacağı parayla destek olmak isteyen Şeyma Adıyaman’a Mehmetçik’ten mesaj geldi. Şeyma’nın okul masraflarını Afrin’deki harekata katılan askerler üstlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:46 - 31/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Şeyma Adıyaman
Şeyma Adıyaman
Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere yazdığı mektupta, “maddi durumu iyi olmadığı için tarlada çalışarak kazanacağı parayla askerlere destek olmak istediğini” belirten 12 yaşındaki Şeyma Adıyaman’a Mehmetçik’ten destek geldi. Manisa Köprübaşı Borlu Gazi Ortaokulu’nda eğitim gören 6. sınıf öğrencisi Şeyma, askerlere okulu bırakmayı düşündüğünü fakat polis olmaya karar verdiğini dile getirdi. Mektubu alan Afrin’deki askerler de Şeyma’ya mektubu ve içtenliğinden dolayı teşekkür mesajı iletti. Mektuptan çok etkilenen cephedeki Mehmetçik, Okul Müdürü Erhan Sever ile irtibata geçerek okulun ve Şeyma’nın tüm eğitim masraflarını üstlendiklerini bildirdi. Aralarında kampanya başlatan askerler, Şeyma’nın annesi Şirvan Çiçek’i de arayarak Şeyma’nın okuluna devam etmesini ve abileri olarak kendisine sahip çıkacaklarını ve tüm masraflarını karşılayacaklarının sözünü verdi. Şeyma’nın eğitim masraflarını karşılamak için askerlerin gönderdiği paralar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz tarafından aileye teslim edildi.



Koca yürekli kız

Afrin’deki Mardin Jandarma Özel Harekat Yiğitler Timi, Şeyma’ya toplu hatıra fotoğrafı ve bir tank mühimmatı üzerine yazılan “Koca Yürekli Şeyma Adıyaman” ifadesinin fotoğrafını gönderdi.

#Afrin
#Asker
#Şeyma Adıyaman
#Mektup
6 yıl önce