|

Sınırsız yardım

Türk yardım kuruluşları bu sene Kurban Bayramı’nda yaklaşık 500 bin hisse kurban bağışı aldı. Hayırseverlerin verdiği vekaletler, Türk STK’lar tarafından kıtalar aşılarak yurt içinde ve yurt dışında 10 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine ulaştırıldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:09 - 14/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Hayırseverlerin kurban bağışları Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştırıldı.


Onlarca sivil toplum kuruluşunun yüzlerce gönüllüyle başlattığı yardım yolculuğu kıtaları aşarak ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Bu yıl 500 bin hisse kurban hedefine ulaşan Türk Sivil Toplum Kuruluşları(STK) yaklaşık 10 milyon kişiye kurban eti ulaştırdı. Açlık, yoksulluk ve iç savaşların yaşandığı bölgeler ile kamplarda yaşayan mültecilere kurban dağıtımda öncelik verildi. Kurban etleri yer yer ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar gidilerek de ulaştırıldı.





ÇOCUKLAR UNUTULMADI


Kurban etleri bayram süresince dağıtıldığı gibi, paketlenip saklanarak yıl içerisinde afet veya savaş nedeniyle mağdur olan bölgelere de dağıtılacak. Yardım faaliyetlerinin gerçekleştirildiği bölgelerde çocuklar da unutulmuyor. Çocuklara bayramlık elbise, kıtasiye malzemeleri, oyuncak gibi çeşitli hediyeler de verildi.



ERDOĞAN VE YILDIRIM DA BAĞIŞLADI


Türk Diyanet Vakfı (TDV) bu sene Türkiye'de 235 il ve ilçede, yurt dışında ise 130 ülkede kurban dağıtımı gerçekleştirdi. 250 bin hisse kurban vekaleti alan TDV, Türk hayırseverlerin yardımlarını 5 milyonu aşkın kişiye ulaştırdı. Kurban bağışçıları arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın da bulunduğu Türk Kızılayı yurt içinde ve 30 ülkede 70 bini aşkın hisse kurban kesti. Kurban süresince et dağıtan Türk Kızılayı kavurma olarak hazırladığı etleri konserveleyerek yıl boyunca dağıtımını sürdürüyor.





5 KITAYA YARDIM ELİ


İHH, yurtiçi ve 5 kıtadaki 89 ülke ve bölgede 43 bin 155 hisse kurban dağıttı. Kurban hisselerinden yaklaşık 2 milyon kişi faydalandı. Cansuyu Derneği yurtiçi ve 25 ülkede 30 bin hisse kurbanı 1 milyona yakın kişiye dağıttı. Deniz Feneri Derneği'nin, yurtiçi ve 5 kıta 33 ülke ve bölgede dağıttığı 12 bin 800 hisse kurban yaklaşık 300 bin kişiye ulaştı. Filistin merkezli yardım çalışmaları yapan Mirasımız Derneği ise bağışçıların verdiği kurban vekaletlerini 5 bin 300 Filistinli ailenin sofrasına taşıdı.





KALICI ESERLERİN AÇILIŞLARI YAPILDI


Sadakataşı Derneği yurtiçi ve 25 ülkede 4 bin 500 hisse kurbanı 200 bin kişiye ulaştırdı. Dernek ayrıca, Burkina Faso, Tanzanya ve Kenya'da cami, Vietnam'da İslami Eğitim Merkezi, Sri Lanka'da Halil Kantarcı Yetimhanesi ve su kuyusu gibi kalıcı eserlerin de açılışını yaptı.


#Kurban Bayramı
#Türk STK’lar
#Deniz Feneri Derneği
#Sri Lanka
8 yıl önce