|

İbrahim Kalın: Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır

Ermenistan'ın cephe hattında Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başladı. Saldırıda hayatını kaybeden sivillerin olduğu açıklanırken Azerbaycan ordusu da karşı saldırı başlattı. Bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan Azerbaycan'a destek mesajı geldi. Sözcü Kalın, Ermenistan'a saldırılarına karşı "Türkiye, bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye’nin tam desteğine sahiptir” dedi.

09:30 - 27/09/2020 Pazar
Güncelleme: 09:38 - 27/09/2020 Pazar
IHA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını kınayarak, “Türkiye, bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır” dedi.

TÜRKİYE'NİN AZERBAYCAN'A DESTEĞİ TAM

Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın,
“Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmiş ve barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir. Türkiye, bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye’nin tam desteğine sahiptir”
ifadelerini kullandı.

#Ermenistan
#Azerbaycan
#Türkiye
#İbrahim Kalın
4 yıl önce