|

Tantan: Asla affetmiyorum

Devlet yönetiminde asla acıma olamayacağını söyleyen İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, "Polis, devlete karşı yöneltilen silahın sorumlusu bulunmadan asla ve asla görevini terketmez" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 17/12/2000 Pazar
Güncelleme: 15:12 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, polisin, şehidinin suçlusu adalete teslim edilinceye kadar görevinin başından ayrılamayacağını belirterek, "Onun için geçtiğimiz günlerde Çevik Kuvvet personelinin şehidi orada dururken yaptığı bu eylemi asla ve asla affetmiyorum" dedi. Tantan, TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerindeki görüşmeler sırasında söz alarak, görüşlerini açıkladı.

Yasadışı örgüt mensuplarının şimdiye kadar kendilerine karşı mücadele eden terörle mücadele ekiplerine yönelik eylem yaptığını anlatan Tantan, "Bunların, polis içinde geniş bir kitle olan Çevik Kuvvet'i hedef almış olmaları, üzerinde durulması ve değerlendirilmesi gereken bir konudur" diye konuştu.

Tantan, Çevik Kuvvet ile ilgili şunları söyledi: "Yapmış oldukları hizmet gereği terörle mücadele eden birimler kadar bilgi ve tecrübe sahibi olmadıklarından, bu menfur saldırı karşısında şoka girmiş; oluşulan duygusallık ve saflık ortamından ve topluluk psikolojisinden istifade eden bazı mihrakların kışkırtmaları sonucu kendisini kanunsuz bir hareketin içinde bulmuşlardır. Memurların ekonomik durumlarının iyi olmaması, komuoyunda bir sebepmiş gibi ön plana çıkarılmak istense de bu olayda etken olmadığı değerlendirilmektedir."

Hoşgörmüyorum

Tantan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çevik Kuvvet personelinin içinde bulunduğu bu duygusallık saflığından yararlanarak, onları tahrik eden ve kışkırtan gruplara müsamaha gösterilmesi mümkün değildir. Devlet yönetiminde asla hoşgörü ve acıma olamaz. Eğer bir ülkede yasalar hakim kılınamıyor ve sadece birtakım söylemlerle hareket ediliyorsa orada devlet yönetimi zaafa uğramış demektir."

Şehidin orda dururken

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, polis teşkilatının yıllarca şehit verdiğini hatırlatarak, "Polis, şehidinin suçlusu adalete teslim edilinceye kadar asla görevinin başından ayrılamaz, onun üzerinde eylemsel hareket yapamaz. Onun için geçtiğimiz günlerde Çevik Kuvvet personelinin şehidi orada dururken yaptığı bu eylemi asla ve asla affetmiyorum" diye konuştu. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ----------------

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce