|

TBMM BAŞKANI YILDIRIM AKBULUT

.
00:00 - 16/06/2000 الجمعة
Güncelleme: 13:05 - 13/05/2014 الثلاثاء
Yeni Şafak
TBMM BAŞKANI YILDIRIM AKBULUT
TBMM BAŞKANI YILDIRIM AKBULUT
Rapor tatili beklemez

ANKARA- TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, soruşturma komisyonu raporlarının Meclis tatile girmeden önce görüşülmesinden yana olduğunu söyledi. Akbulut, Soruşturma Komisyonları'nda yapılacak değişikliğe sıcak bakmadığını söyledi. Çeşitli iddiaları araştırmak üzere kurulan komisyonlardan 8 tanesinin raporunun TBMM Başkanlığı'na ulaştı. Meclis Başkanı Akbulut, raporlardan 5 tanesinin basılıp dağıtıldığını, bu raporların 7 gün içinde Genel Kurul gündemine alınacağını ifade etti.

Akbulut değişikliğe karşı

Akbulut, Soruşturma Komisyonları'nda yapılacak değişikliğe sıcak bakmadığını söyledi. Eski Bakanlardan Burhan Kara hakkında, Denizcilik Müsteşarlığı'na personel alımı ve bazı ihalelerde görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle kurulan Soruşturma Komisyonu raporunu, Komisyon Başkanı Kocaeli Milletvekili Halil Çelik, TBMM Başkanı Akbulut'a sundu.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Akbulut, Anayasa'nın 83 ve 100. maddelerinin değiştirilmesinden yana olduğuna dikkat çekerken, "Soruşturma Komisyonları'nın yerine bir daire veya savcılık konulabilir mi? diye düşünüyoruz. Ama hemen akabinde de Meclis kendi görevini böylece bir başka birime, başka erke devretmiş olmaz mı? diye de bu soruyu kendi kendimize soruyoruz" dedi.

Akbulut, Soruşturma Komisyonları'nda yapılacak Anayasa değişikliğinin mevcut soruşturmalara yansıtıp yansıtılmaması konusundaki endişelerini ise şöyle dile getirdi: "Belki bundan sonraki soruşturmalar için geçerli olabilir. Anayasa değişkiliği yapılabilir. Benim düşüncem bu dosyaların Meclis tatile girmeden gündeme gelmesidir" diye konuştu.

Akbulut, soruşturma raporlarının 5 tanesinin milletvekillerine dağıtıldığına da dikkat çekti.

٪d سنوات قبل