TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, Rus mevkidaşı ile görüştü: Gazze vurgusunda bulundu

14:37, 27/08/2024, Salı
AA
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, Rus mevkidaşı ile görüştü: Gazze vurgusunda bulundu
Leonid Slutskiy-Fuat Oktay

Rusya Federal Meclisi Devlet Duması Dışişleri Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy ve beraberindeki heyetle bir araya gelen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, İsrail'in Gazze'deki katliamlarının bir an önce durdurulması gerektiğini vurgulayarak, "Bu kara lekenin bir an önce insanlığın tarihinden de temizlenmesi ve bağımsız bir Filistin devletinin oluşması en büyük arzumuz." dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı
Fuat Oktay
, Rusya Federal Meclisi Devlet Duması Dışişleri Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Fuat Oktay, Meclis'teki görüşme öncesi yaptığı konuşmada, bölgenin iki kilit ülkesinin, bölge istikrarının temini, bölgesel ve küresel sorunların çözümüne ilişkin ikili ilişkilerini geliştirmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.


Türkiye'nin, birçok alanda çok yakın çalıştığı Rusya ile devlet başkanları, meclisleri ve ilgili tüm kurumları nezdinde ilişkilerini geliştirdiğini belirten Oktay, özellikle Rusya-Ukrayna arasında devam eden sorunlar, İsrail'in Filistin'i işgali ve savaşın bölgeye yayılma riski, Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Akdeniz'de, Balkanlar ve Orta Asya'daki birçok gelişmelere bağlı olarak iki ülke arasındaki ilişkiyi daha da geliştirmeleri gerektiğinin altını çizdi.


Rusya ve Türkiye arasında enerji, turizm gibi birçok alanda işbirlikleri bulunduğunu ifade eden Oktay, parlamenter diplomasi olarak iki ülke meclisine düşen ciddi sorumlulukları tekrar değerlendirme ve görüşme fırsatı bulacaklarını aktardı.



İsrail'in Gazze'deki katliamlarının sürdüğüne işaret eden Oktay, "Gazze'deki katliamın bir an önce durdurulması gerekiyor. Özellikle ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin bu katliama neredeyse şartsız desteği insanlık adına utanç vesilesidir. Bu kara lekenin bir an önce insanlığın tarihinden de temizlenmesi ve bağımsız bir Filistin devletinin oluşması en büyük arzumuz. Birlikle yapabileceğimiz son derece önemli çalışmalar var. Terörle mücadele de bunlardan biri." değerlendirmesinde bulundu.


Rusya Federal Meclisi Devlet Duması Dışişleri Komitesi Başkanı Slutskiy de hem iki ülke arasındaki ilişkileri derinleştirmek hem de Suriye başta olmak üzere bölgedeki güvenlik konularını ele almak ve iki ülke arasındaki enerji güvenliği alanında istişarelerde bulunmak amacıyla ortak bir komisyon toplantısı yapmak istediklerini söyledi.


İsrail'in Gazze'ye saldırılarına değinen Slutskiy, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Filistin konusu her iki ülke için de çok önemli. Oradaki vahşetin, katliamın sona ermesi için tüm gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Filistin'de soykırımın durdurulması için elimizden geleni yapmamız ve parlamenter diplomasiyi harekete geçirmemiz lazım. Filistin'de barış gelmesi için bizim de bu konuya müdahil olmamız ve gereken mekanizmaları hareket geçirerek araçları çeşitlendirmemiz lazım. İsrail'in ABD'nin desteğiyle Filistin'de gerçekleştirdiği katliam ve zulüm, insanlık adına büyük bir utançtır. ABD'nin üstünlüğü ve hegemonyası bitmiştir, İsrail'e verdiği destek son damla olmuştur."

Görüşme, basına kapalı devam etti.





Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026