|

TEM'de zincirleme kaza

Cihan
00:00 - 31/10/2008 Cuma
Güncelleme: 11:58 - 31/10/2008 Cuma
Yeni Şafak
TEM'de zincirleme kaza
TEM'de zincirleme kaza

Şişli'de, dikkatsizlik ve hatalı şerit değiştirme nedeniyle meydana gelen zincirleme kazada, iki TIR'ın arasında kalan yolcu otobüsündeki iki kişi yaralandı. Kaza nedeniyle TEM otoyolu trafiğe kapandı.



Saat 11.00 sıralarında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkii Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde meydana geldi. 34 ZE 1319 plakalı Peugeut marka otomobilin şerit değiştirdiği sırada arkadan gelen Recep Ali Şahin'in kullandığı 14 HE 742 plakalı TIR, otomobile çarptı. Peşinden gelen İstanbul-Akçay seferini yapan 34 BD 5722 plakalı yolcu otobüse de TIR'a çarptı. 34 KYE 71 plakalı TIR da yolcu otobüsüne çarptı.


Zincirleme kazada iki TIR arasında kalan otobüste bulunan iki kişi yaralandı. Yaralılar ambülansla hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nda çift taraflı olarak kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.


Bu arada, kaza yerine gitmeye çalışan itfaiye ve trafik ekipleri, emniyet şeridinin sürücüler tarafından kullanılması nedeniyle zor anlar yaşadı.Kazayı anlatan TIR sürücüsü Recep Ali Şahin, "Kazanın şoku hala üzerimde. Önüme birden çıktı. Ben de o sırada şerit değiştiriyordum. Çarpınca fren yapmak zorunda kaldım. Bu sırada otobüste bana çarptı." diye konuştu.

15 yıl önce