|

Teröre geçit yok

Hakkari, Kayseri ve İstanbul'daki operasyonlarda 8 terörist sağ ele geçirildi. PYD/PKK'nın Suriye Şeyh Maksut bölge sorumlusunun yakın koruması Kayseri'de gözaltına alındı.

Haber Merkezi
04:00 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 03:15 - 31/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
2016 yılında kaçak yollarla Hatay’dan Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edilen teröristin, Kayseri’de inşaatlarda çalıştığı ortaya çıktı.
2016 yılında kaçak yollarla Hatay’dan Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edilen teröristin, Kayseri’de inşaatlarda çalıştığı ortaya çıktı.

Hakkari ve Kayseri'de 3 PKK'lı yakalandı. Yüksekova'daki SİHA destekli operasyonda, 2 PKK'lı terörist sağ ele geçirildi. Kayseri'de de PYD/PKK'nın Suriye Şeyh Maksut bölgesinde faaliyet gösteren "GARO" kod adlı elebaşının yakın korumalığını yapan "Mihyar Serdar" kod adlı Suriye uyruklu Muhammed Dabdaban gözaltına alındı. Zanlının yaklaşık 2 yıl önce yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptığı ve Kayseri'de gizlenmeye çalıştığı belirlendi.


İSTANBUL'DA KCK BASKINI

İstanbul'da da PKK/KCK'nın dağ kadrosundan kente sızarak sansasyonel eylem yapma potansiyeli taşıyan teröristlere yardım eden örgüt yanlısı 7 işbirlikçi tespit edildi. 6 ilçede yapılan eş zamanlı operasyonlarda bunlardan 5’i yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların, dağda faaliyet gösterdikten sonra İstanbul’a gelen PKK’lıların barınma ve lojistik ihtiyaçlarını karşıladığı öğrenildi. Adreslerde yapılan aramalarda 2 adet tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

#pkk
#PYD
#Terör
6 yıl önce