|

Teröristlerin paramotorla geldiği Hatay'da üç adet SİHA devriye atıyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde ölü ele geçirilen 2 PKK’lı teröristin, Münbiç’ten Amanoslar’a paramotorla geldikleri tespit edilmişti. Bu gelişmenin ardından alınan tedbirler daha da sıkılaştırıldı. Aynı anda havalanan 3 adet SİHA, Hatay semalarında devriye atmaya başladı.

11:56 - 29/10/2020 Perşembe
Güncelleme: 12:06 - 29/10/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Radar görüntüleri
Radar görüntüleri

Hatay’da, kontrol noktasına taciz ateşi açan, çıkan çatışmanın ardından bir vatandaşın aracını gasbeden PKK’lı 2 terörist, kaçtıkları İskenderun’da, emniyet güçlerinin dikkati ve başarılı operasyonuyla etkisiz hale getirilmişti. Teröristlerin, Münbiç'ten paramotor aracılığıyla Amanoslar'a geldiği tespit edilmişti.

Tedbirler artırıldı

PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın geçtiğimiz günlerde "Hava kuvvetlerimizi inşa ediyoruz" açıklaması dikkat çekerken, PKK'lı teröristlerin bu tip hava araçları ile kamikaze saldırıları düzenleme riskine karşı alınan tedbirler artırıldı.



Havalandırılan İHA ve SİHA’larla sınır bölgelerinde teröristlere göz açtırılmıyor. Önlenen terör saldırısı sonrası Hatay’da SİHA’lar devriye görevi yapmaya başladı. Aynı anda görev icra eden 3 SİHA, Hatay semalarını didik didik tarıyor. SİHA’ların Hatay semalarındaki uçuşu radar görüntülerine de yansıdı.


#siha
#hatay
#amanos
#sema
#paramotor
3 yıl önce