|

'Terörle mücadele ile savaşı ayırın'

Kutan, terörle mücadele adı altında masumlara zarar verilmemesini istedi.

Yeni Şafak
00:00 - 17/09/2001 Pazartesi
Güncelleme: 21:00 - 8/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, terörle mücadele ile savaşın birbirinden farklı olduğunu belirterek, "Amerika'daki masum insanla Afganistan'daki masum ve Müslüman insanın kanı aynıdır" dedi.



Kutan, partisinin il teşkilatının açılış töreninde, ABD'deki terörist saldırılara değindi. Terörün herhangi bir dinle alakasının olmadığını vurgulayan Kutan, şöyle konuştu: "Batılı çevreler terörü İslam diniyle irtibatlandırmaya çalışıyorlar ve adına da 'İslami terör' diyorlar. Bu yanlıştır. İslamiyet, barış dinidir. Bu düşünceler çerçevesinde ABD'deki müslümanlara ait işyerlerine saldırılar yaşandı. Bunlar üzücüdür."



Masumlar korunmalı



Kutan, bir soru üzerine, "Terörle mutlaka mücadele edilmelidir. Ancak, bu yapılırken tedbirli olunmalıdır. Aksi halde Amerika'da olduğu gibi masum insanlar hayatını kaybedebilir. Masum insanlar mutlaka korunmalıdır" dedi.



ABD'deki terör eylemi sonrası Türkiye'nin dış politikasında önemli bir değişikliğin yaşanmayacağını da öne süren Kutan, "Türkiye'nin politikası zaten Avrupa ve ABD doğrultusundadır" dedi.




Ayrılanlar dönecek


Bu arada Kutan, Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda partisinin il teşkilatınca düzenlenen toplantıya da katıldı. 17 Eylül Pazartesi günü 48 milletvekiliyle ilk grup toplantılarını yapacaklarını hatırlatan Kutan, "1980 öncesi de 48 kişiydik. Göreceksiniz, bu 48 dava adamı Meclis'te çok şeyler başaracak" dedi.



Kutan, 15 yıldır omuz omuza mücadele ettikleri bazı dava arkadaşlarının Milli Görüş hareketinden ayrıldıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Benim gösterdiğim hoşgörüyü, hiçbir genel başkan göstermemiştir. Nefsimi ayaklar altına aldım. Hiç şüpheniz olmasın, bizden kopan kardeşlerimiz yeniden ana gövdeyle birleşecekler."



#Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan
#ABD
#Terör saldırısı
23 yıl önce