|

Terörün lanetlendiği Hakkari'ye roketler düştü

Gara'da 13 vatandaşın terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesinin ardından Hakkari halkı bugün sokağa dökülerek terörü lanetledi. Bu gelişmenin ardından akşam saatlerinde Hakkari'nin Çukurca ilçesine teröristler tarafından Irak'ın kuzeyinden roketler atıldı. Saldırı sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları teröristlere ait hedefleri vurdu.

18:42 - 19/02/2021 Cuma
Güncelleme: 21:23 - 19/02/2021 Cuma
AA
Teröristlerin attığı roketlerden birisi asfalta saplandı.
Teröristlerin attığı roketlerden birisi asfalta saplandı.

Hakkari'de PKK tarafından katledilen 13 vatandaş için teröre lanet yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bu gelişme sonrası Irak'ın kuzeyinden Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki askeri birliğe roketli taciz ateşi gerçekleştirildi.

Askeri kışlaya roket attılar

Teröristlerin saldırısında roketlerden biri kışladaki boş alana düşerken diğer iki roket kışlaya 1,5 kilometre mesafedeki Narlı Köyü'ndeki cami ile bir evin yakınına düştü.


Can ve mal kaybı yok

Herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı saldırının hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, teröristlere ait sınır ötesindeki hedefleri ateş destek vasıtalarıyla vurdu.

Güvenlik uzmanları, terör örgütü PKK'nın Gara'da gerçekleştirdiği katliamın ardından yaptığı bu saldırıyla da masum vatandaşları hedef almayı sürdürdüğünü, insanlık düşmanı faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

#köy
#roket
#Hakkari
#Çukurca
#Şehit
#yürüyüş
#kuzey ırak
#operasyon
3 yıl önce