|

Thomas Cook 'Öger'e talip

Avrupa'nın en büyük tur şirketi Thomas Cook, Vural Öger'in sahibi olduğu Alman turizm şirketlerinden Oger Tur'u satın almak için görüşme yapıyor.

BERLİN (AA)
00:00 - 3/12/2009 Perşembe
Güncelleme: 23:15 - 2/12/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Thomas Cook 'Öger'e talip
Thomas Cook 'Öger'e talip

Avrupa'nın önde gelen tur operatörlerinden Thomas Cook, Alman turizm şirketi Öger'i satın almak istiyor. Financial Times Deutschland gazetesinin bugün yayımlanan sayısında yer alan haberde, iki şirketin detaylar üzerinde görüştükleri belirtildi. Fiyat konusunda iki şirket arasında henüz anlaşma sağlanamadığı belirtilen haberde, satış konusunda anlaşmanın 2010 yılının birinci çeyreğinde yapılmasının planlandığı kaydedildi. Thomas Cook'un daha önce Öger şirketinin araştırılması için ekonomi uzmanlarını görevlendirdiği ifade edildi.

Öger Tours'un sahibi Vural Öger, şirketi Rus işadamı Alexander Lebedev'e satma girişiminde bulunmuş fakat anlaşma sağlanamamıştı.

CİROSU 700 MİLYON AVRO

1970'li yılların başında ilk kez Almanya'dan Türkiye'ye doğrudan seferler düzenleyen Öger Tours, halen çok sayıda ülkeye seferler düzenliyor ve tatil paketleri sunuyor. Şirketin yıllık cirosunun da 700 milyon Avro'nun üzerinde olduğu ifade ediliyor.



14 yıl önce