|

TIR’lar hendeği aşıyor

‘Merhamet TIR’ları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayır Bucak’a Ulaşacak’ kampanyasında hedef 100 TIR’dı; yardım yağdı, sayı şimdiden 146’ya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:20 - 2/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Terör mağdurlarına ve Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik başlatılan yardım kampanyası kapsamında hazır edilen TIR'ların sayısı, son yardımlar da eklenince toplamda 146 oldu. Memur-Sen, Hak-İş, İHH ve Kızılay'ın başlattığı 'Merhamet TIR'ları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayır Bucak'a Ulaşacak' kampanyasında hedef '81 ilden 100 TIR yardım' idi. Fakat halkın büyük ilgi göstermesiyle yardım TIR'larının sayısı şimdiden 146'ya yükseldi. Gelinen noktanın sevindirici olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Memur-Sen olarak iyilik hareketi olduğumuzu bir kez daha ispatlamış olduk” dedi. Memur-Sen'in nerede bir mazlum varsa ayrım gözetmeksizin merhamet elini uzatan bir teşkilat olduğunu belirten Yalçın, şunları söyledi:



ÖZGÜR BİR SURİYE İÇİN...


“Terör örgütünün zulmünden bıkan kardeşlerimiz, Sur'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Kardeşlerimiz darda ve zorda. Memur-Sen ailesi olarak buna kayıtsız kalamazdık. Nerede bir mazlum varsa yanındayız, nerede bir zalim varsa karşındayız. Bayır Bucak'ta ise katil Esed ile birlikte Rusya, kardeşlerimizi hedef alıyor. Bu duruma sessiz kalmak vicdansızlıktır. Biz olayların başladığı günden buyana ayaktayız. Beş yıldır yardımlarımızla bölgedeyiz. Oturmayacağız. Kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşana kadar, onların haklı taleplerini haykıracağız, özgür bir Suriye için direneceğiz.”


#Bayır Bucak Türkmenleri
#Merhamet TIR’ları Yola Çıkacak
#Hendekleri Aşacak
#Bayır Bucak’a Ulaşacak
#Ali Yalçın
8 yıl önce