|

Turiste inek sağdırıp gözleme yaptıracaklar

Kastamonu'ya ekoturizm çiftliği kurmaya hazırlanan Merlin Travel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Çelebioğlu, “Turistlere inek sağdırıp, gözleme yaptıracağız” dedi

Serkan Biter
00:00 - 12/08/2009 Çarşamba
Güncelleme: 02:24 - 12/08/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Turiste inek sağdırıp gözleme yaptıracaklar
Turiste inek sağdırıp gözleme yaptıracaklar

Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan ve bacasız sanayi olarak gösterilen turizm sektörü, bazen var olma sebebi olan doğaya ve çevreye kalıcı zararlar verebiliyor. Turizm sektöründe sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde hızlı bir büyüme trendine giren ekoturizme ilgi ise gün geçtikçe artıyor. Birleşmiş Milletler'in 2002 yılını Dünya Ekoturizm Yılı ilan etmesinin ardından artan yatırımlara bir yenisi Merlin Travel Grup'tan geliyor. Turizm sektöründe değişen turist profiline değinen ve insanların artık daha butik ve niş ürünlere yöneldiğini belirten Merlin Travel Group Yönetim Kurulu Başkanı Selami Çelebioğlu, Kastamonu'ya ahşap barakaların yer alacağı ekoturizm çiftliği kuracaklarını söyledi. Kastamonu'da 110 dönüm arazi üzerine yapacakları Kurşunlu Ekoturizm Çiftliği'nin önümüzdeki yıl inşaatına başlanacağını belirten Çelebioğlu, “40 ahşap barakadan oluşacak olan çiftliği 3 yıl içinde tamamlamayacağız. Aile tipi 3-4 kişilik barakalar şeklinde 150 yatak kapasitesi olacak. 1 milyon dolarlık yatırım yapacağız ve bu çiftliğe Amerika, İngiltere gibi ülkelerden ve yurtiçinden yoğun talep bekliyoruz” dedi.

FARKLI BİR DENEYİM

“Ahşap barakaların yer alacağı çiftliğe gelen turistlere; inek sağdırıp, yumurta toplatıp, ekmek, yoğurt, terayağ, gözleme yaptıracağız” diyen Çelebioğlu, “Tarlalarda çalışacaklar. Ata binmeyi, yemek yapmayı öğrenecekler. Tamamıyla doğal ortamda, gelen konuklarımıza; farklı bir deneyim yaşatarak, 'iyi ki gelmişim' dedirteceğiz. Kastamonu'daki köylüleri de projeye içine dahil ederek, bölgeye daha fazla katma değer yaratacağız” dedi.


15 yıl önce