|

Türk Hava Kuvvetleri 112 yaşında

MSB, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 112'nci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Gece gündüz demeden ülkemizin ve milletimizin huzuru ve güvenliği için görev yapan, asil milletimizin gökyüzündeki gücü olan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'mızın 112'nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Hava Kuvvetleri'mizin kahraman ve fedakar personeline hayırlı başarılı görevler diliyoruz" denildi.

12:49 - 1/06/2023 Perşembe
DHA
Türk Hava Kuvvetleri
Türk Hava Kuvvetleri
Milli Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 112'nci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın faaliyetlerini anlatan klip de MSB tarafından paylaşıldı. Klipte; A400M tipi askeri kargo uçağı ile gerçekleştirilen yurt içi ve yurt dışı tahliye operasyonları, insani yardımların taşınması, SİHA ve F-16'lar ile terörle mücadele operasyonlarına verilen hava desteği, eğitim uçuşları, operasyonlara katılan Mehmetçik'in helikopterlerle taşınmasına ilişkin detaylar yer aldı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Gece gündüz demeden ülkemizin ve milletimizin huzuru ve güvenliği için görev yapan, asil milletimizin gökyüzündeki gücü olan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'mızın 112'nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Hava Kuvvetleri'mizin kahraman ve fedakar personeline hayırlı başarılı görevler diliyoruz" denildi.




#Türk Hava Kuvvetleri
#Milli Savunma Bakanlığı
#Twitter
#paylaşım
#yıldönümü
1 yıl önce