|

Türk'e de Kürt'e de ihanet

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, barış sürecini ve kardeşlik iklimini bozmak için yapılan şiddet eylemlerine tepki göstererek, ''Yapılan şey tam anlamıyla bir ihanettir. Bu Kürtlere, Türklere, ülkeye ihanettir. Bu millet 1,5 milyon kardeşini barındırıyor, 4 milyar dolara yakın bir harcama yapıyor. 4 milyar değil, 40 milyar dolar olsa da veririz'' dedi.

İlhan Toprak
00:00 - 10/10/2014 Cuma
Güncelleme: 22:31 - 9/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Türk'e de Kürt'e de ihanet
Türk'e de Kürt'e de ihanet

Tokyo''da resmi temaslarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, IŞİD''in Kobani''ye yönelik saldırısının ardından çeşitli illerde yaşanan olaylara ilişkin soruları cevaplandırırken sert konuştu. Bölgeye uzun bir ziyaret yaptığını anlatan Zeybekci, Kürt siyasetçileri tenzih etmekle birlikte niyeti bölücülük olan unsurların barış sürecinden rahatsız olduklarını gördüğünü dile getirdi. Barış sürecinin çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Zeybekci, bölgede iklimin, havanın, her şeyin değiştiğini, böyle bir ortamda her fırsatın değerlendirilmek istenmesinin beklenen bir şey olduğunu ifade etti.

BU YAPILANLAR TÜRKİYE''YE İHANETTİR

Barış sürecini ve kardeşlik iklimini bozmak için yapılan şiddet eylemlerine tepki gösteren Bakan Zeybekci, ''Şu an bu iklimi, barış sürecini, kardeşlik iklimini bozmak için yapılan şey tam anlamıyla bir ihanettir. Bu Kürtlere, Türklere, ülkeye ihanettir. Suriye ve Irak''taki Kürtler, Türkmenler, Araplar bizim akrabamızdır. Onların yaşadıkları olumsuzluklar bizi yürekten incitmektedir. Bu millet 1,5 milyon kardeşini barındırıyor, 4 milyar dolara yakın bir harcama yapıyor. 4 milyar değil, 40 milyar dolar olsa da veririz'' dedi.

KOBANİ'DEKİ YARALILARA KAN TOPLAYAN AMBULANSLARI ATEŞE VERDİLER

''Kobani''de yaralılar var, kan verin'' çağrısı yaptıktan sonra Kızılay''ın araçlarının yakılmasının, milli değerlere saldırılmasının olumlu karşılanmasının mümkün olmadığını belirten Zeybekci, şöyle konuştu: ''Bu projenin bu kadar başarılı olmasına, ülkeye ihanet edenlerin, ülkeyi bölmek isteyen hain çetelerinin razı olacağını zaten zannetmiyordum. Böyle bir şeyi fırsat olarak kullanmalarını bekliyordum. Bunlar geçecek, karşılık bulmayacak."

Zeybekci, Türk-Japon İş Forumu'na katıldı. Japon işadamı Junichi Numata programda gözyaşlarına hakim olamadı. Numata THY uçağı ile kurtarıldıklarını hatırlatarak, "215 Japon vatandaşı Tahran'dan çıkabildiler. Sayın Özal göndermeseydi ben de burada olmayacaktım" dedi.


10 yıl önce