|

Türkiye’nin kaderini değiştiren 15 dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün darbe kalkışması sırasında ailesi ile birlikte Marmaris'te bulunuyordu. Darbe kalkışması haberlerini bulunduğu otelde eniştesinden öğrendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonraki günlerde CNN'e verdiği röportajda Marmaris'teki o 15 dakikaya değinerek “Eğer orada 15 dakika daha kalmış olsaydım, beni ya öldüreceklerdi ya da alıp götüreceklerdi” dedi.

Yeni Şafak
16:04 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:09 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
MEYDANLARA ÇAĞIRDI


Otelden ayrıldıktan sonra medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanının bu açıklaması FETÖ'cü cuntanın TÜRKSAT'a verdiği zarar dolayısı ile yayınlanamadı. Daha sonra Face Time üzerinde CNN Türk'e bağlanarak halkı meydanlara çağıran Erdoğan, darbecilerin başarısızlığa uğratılmasında önemli bir adım attı. Halkın meydanlara inerek darbecileri engellemesinin çok önemli olduğunu ve milletin üstünde başka bir güç olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, içinde bulundukları ATA uçağının kodu yerine THY uçuş koduyla Atatürk Havalimanına indi.



KRİTİK 15 DAKİKA


Güvenlik riskinden endişe duyan otel sahibinin “Sizi Yunan adasına götürebilirim” önerisine sinirlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Benim Yunan adalarında ne işim var kardeşim! Ben sana İstanbul'a nasıl gidebileceğimizi soruyorum” dediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı otelden ayrıldıktan 15 dakika sonra FETÖ'nün suikast timi otele saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıya otelde bulunan polis ve korumaların karşılık vermesi sonucu FETÖ'cüler kaçarken 2 polis şehit düştü. O kritik 15 dakika, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını kurtarırken, Türkiye'nin de kaderini değiştiren zaman dilimi oldu.



#15 Temmuz
#Darbe direnişi
8 yıl önce