|

Tutuksuz yargılanacak!

Deniz Yücel hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. ‘FETÖ ve PKK propagandası yapmak’ ile ‘halkı kin ve düşmanlığa sürüklemek’ suçlamasıyla 18 yıla kadar hapsi istenen Yücel, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. İlk duruşma 28 Haziran’da.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:50 - 17/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Alman “Die Welt” gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel
Alman “Die Welt” gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Alman “Die Welt” gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Almanya ve Türkiye vatandaşı olan Yücel hakkında ‘FETÖ ve PKK terör örgütlerinin propagandasını yapmak ile halkı kin ve düşmanlığa sürüklemek’ suçlamaları ile 2 ayrı suç kapsamında iddianame düzenlendi.

DURUŞMA TARİHİ 28 HAZİRAN

Hazırlanan iddianamede Deniz Yücel’in 4 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Yücel’in PKK elebaşıları ile yaptığı röportajlar ve bazı sosyal medya paylaşımlarının yer verildiği iddianame İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianameyi kabul eden ve Yücel’in tensiple tahliyesine hükmeden mahkeme, ilk duruşmanın 28 Haziran’da yapılmasını kararlaştırdı.

PKK VE FETÖ PROPAGANDASI

Deniz Yücel, 14 Şubat 2017’de ifade vermek üzere gittiği emniyette gözaltına alınmış ve 27 Şubat’ta da terör suçlamasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti. Hakim tutuklama kararında, Deniz Yücel’in PKK örgütünü övdüğü, kanlı örgüt yöneticilerinin Türkiye aleyhindeki sözlerine yazılarında yer verdiği ve hendek kazan teröristlerin yakıldığı iftirasını attığını belirtmişti.


Almanya memnun

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Deniz Yücel serbest kaldığı için çok memnun oldum. Tutuklu başka Alman vatandaşları da var. Onlar için de hızlı bir hukuki sürecin işletileceğini umuyorum” dedi. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de “Herkes için güzel bir gün. Davaya öncelik verdikleri için Türk hükümetine teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

#Deniz Yücel
#ALmanya
#PKK
#FETÖ
6 yıl önce