|

Uçağa ateş edilmiş olabilir

Bağdat'ta düşen uçaktan kurtulan tek kişi olan Akyüz "Irak savaş bölgesi, uçak düşürülmüş olabilir. Düşmeden önce bazı arkadaşların birbirine sarıldığını gördüm. Demek ki ateş edildi" dedi.

Adana
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:44 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Uçağa ateş edilmiş olabilir
Uçağa ateş edilmiş olabilir

Adana'dan havalandıktan sonra Bağdat yakınlarında düşen, Türk işçilerini taşıyan uçaktan sağ kurtulan tek yolcu olan Abdülkadir Akyüz'ün, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tedavisi sürüyor. Oğlunun beynindeki rahatsızlık sonucu ayaklarının üzerine basamadığını belirten Akyüz, "Onun bir an önce sağlığına kavuşması için tehlikeli bölgeye giderek çalışmaya karar verdim. Böyle bir durum olmasaydı gitmezdim. Hasta olan oğlumun tedavisini yaptırmam gerekiyordu" dedi. Kaza ile ilgili ayrıntıları hatırlamadığını ifade edene Akyüz, şunları anlattı: "Bir ara uyuduğumu hatırlıyorum. Ayrıntıları belki de bu nedenle hatırlamıyorum. Ancak Irak savaş bölgesi, uçak düşürülmüş olabilir. Düşmeden önce bazı arkadaşların birbirine sarıldığını gördüm. Demek ki ateş edildi, yoksa niye birbirlerine sarılsınlar."


YÜRÜME İHTİMALİ YOK

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tunay Sarpel de bel kemiğinde kırık bulunan Akyüz'ün yürüyebilme ihtimalinin bulunmadığını, hastanın genel durumun iyileşme yönünde gelişme gösterdiğini belirtti. Hastanın, bazı desteklerle ayağa kalkabileceğine inandığını belirten Sarpel, şunları söyledi: "Hedefimiz, tuvalet, yemek ve banyo ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeye getirmek. Hasta, beyin travması geçirip uzun süre şuursuz kalmış. Bu nedenle bazı şeyleri hatırlamıyor."

17 yıl önce