|

Tarihin utanç sayfaları Avrupa'da yazıldı

Ankara Ticaret Odası Avrupa Birliği ülkelerine yönelik "Katliam ve Soykırım Sicili Raporu" hazırladı. Raporda, 25 AB üyesi ülkenin 9'unun sicilinin bozuk olduğu ileri sürüldü.

Anka
00:00 - 14/10/2006 Cumartesi
Güncelleme: 13:15 - 14/10/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Tarihin utanç sayfaları Avrupa'da yazıldı
Tarihin utanç sayfaları Avrupa'da yazıldı

Ermeni soykırımı iddialarını ilk tanıyanın, 1982 bu yönde aldıkları karar ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olduğuna dikkat çekilen raporda, Rumların 1912 yılında Kıbrıs Türklerine yönelik katliamlara başladığı vurgulandı.


Katliam ve Soykırım Sicili Raporunda, bu ülkeler de Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi olarak sıralandı.


Raporda, bu tarihten Kıbrıs Barış Harekatının düzenlendiği 1974 yılına kadar, 1000'i aşkın Türkün Rumlar tarafından öldürüldüğü ifade edildi.


Soykırım iddialarını 1996'da tanıyan Yunanistan'ın da soykırım konusunda sabıkalı olduğu belirtilen raporda, Yunanistan'ın Mora'da 20 bin Türkü katlettiği, Batı Trakya'daki yoğun baskıları sonucunda da 400 bin Türkün bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı anlatıldı.


'FRANSA, 1,5 MİLYON CEZAYİRLİYİ KATLETTİ'

ATO'nun AB'nin Katliam ve Soykırım Sicili Raporunda diğer AB üyesi ülkelerle ilgili iddia ve olaylar da şu şekilde yer aldı:


"Fransa: Sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifini parlamentosunda kabul eden Fransa, 20. yüzyılı kana boyayan soykırımların mimarları arasında yer aldı.


132 yıl boyunca Cezayir'i işgal altında tutan Fransa, 1954-1962 yılları arasında 1,5 milyon Cezayirliyi katletti. 1. Dünya Savaşında da 900 bin Afrikalının ölümüne sebep oldu.


'ALMANYA, 21 MİLYON İNSANI KURŞUNA DİZDİ'

Belçika: Sömürgesi altındaki Ruanda ve Kongo'da 10 milyondan fazla insan soykırıma uğradı.


İtalya: Libya'da 1911'den 1940'lı yıllara kadar uyguladığı imha operasyonları ve çölün ortasına kurduğu toplama kamplarında yüzbinlerce Afrikalı Müslüman hayatını kaybetti. İtalya diktatörü Mussolini, Etiyopya'da ve Yugoslavya'da 300 bin insanı katletti.


Almanya: 20. yüzyılın en vahşi katliamlarından birine imza attı. Almanlar 1933-45 yılları arasında Büyük Alman İmparatorluğu'nu kurmak ve mükemmel Alman ırkını yaratmak hedefiyle diğer milletlerden ve etnik gruplardan 21 milyon insanı topluca kurşuna dizerek, toplama kamplarında, fırınlarda yakarak, gaz odalarında zehirleyerek soykırıma uğrattı.


Çingenelerin yüzde 94'ü kısırlaştırıldı. İkinci hedef grup olarak Yahudiler seçildi. Gerek Almanya gerekse Almanların işgal ettiği diğer ülkelerde yaşayan 2 milyon Yahudi sistematik bir biçimde vurularak, asılarak, yakılarak ve zehirlenerek öldürüldü.


1891 yılında ham madde ve işgücü ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Namibya'ya sömürge kurmak amacıyla çıktılar. Alman askerleri yaşlı, kadın, çocuk dinlemeden 117 bin insanı katletti. Katliamdan kurtulanlar işkenceyle öldürüldü.

Yaklaşık 132 bin yerliden 15 bini sağ kalabildi.


Danimarka: 1945 yılında 250 bin Alman mülteciyi ölüme terk etti.

İspanya: Diktatör Francisco Franco, ülkesinde 30 bin muhalifini öldürttü.

İspanyollar Amerikalılarla birlikte milyonlarca Kızılderiliyi katletti.


İngiltere: 1788-1938 tarihleri arasında sömürgeleştirmek amacıyla gittiği Avustralya'da yerleşik yerli halk Aborjinleri sistematik olarak yok etti. 750 bin Avustralya yerlisinden sadece 31 bin kişi sağ kalabildi.



'RUSYA'DA SÜRGÜN VE İNFAZ'

Rusya: Lenin, 1917-1920 yılları arasında 30 bin muhalifini infaz ettirdi. 1944 yılında Rusya, Çeçen, İnguş, Karaçay-Malkarlar ile Kırım Türklerini trenlere bindirerek Sibirya ve Kazakistan'a sürgün etti. Bu sürgünde 500 bini aşkın Müslüman Türk yollarda öldü.


Afganistan'ı işgal ederek, direnen 1,5 milyon Afganlının ölmesine neden oldu. Rusya Federasyonunun Çeçenistan'a yaptığı saldırılarda da 200 binin üzerinde sivil katledildi.


ABD: Amerika, soykırımlara Kızılderilileri katletmekle başladı.

Amerikalılar ve İngilizler, Almanların savaşı kaybetmelerinin ardından, Dresden kentine sığınan Alman göçmenlerin üzerine 3 gün süreyle havadan bomba yağdırdılar. Bu harekatta çoğunluğu çocuk ve kadınların oluşturduğu 200 bin kişi öldü.


Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombaları sonucu 135 bin kişi öldü.

ABD'nin Vietnam'ı işgali ise 70 bin kişinin ölümüyle sonuçlandı.

ABD son olarak Felluce'de 1500 sivili öldürdü. İngiliz Tıp Dergisi Lancet'in yaptığı araştırmaya göre Irak'ta ABD işgali dolayısıyla ölen sivillerin toplam sayısı 655 bine ulaştı. "


'TÜRKİYE'Yİ SUÇLAYANLAR 20. YÜZYILI KANLA YAZDI'

ATO Başkanı Sinan Aygün de, yaptığı değerlendirmede, Türkiye'yi Ermenilere soykırım yapmakla suçlayan ülkelerin 20. yüzyılı kanla yazdıklarını bildirdi.


"Soykırım Avrupa'nın icadıdır" diyen Aygün, Türkiye'yi Ermenilere soykırım yapmakla suçlayanların aynaya bakması gerektiğini vurguladı.


Batılı ülkelerin soykırım politikalarının bu yüzyılda da devam ettiğinin altını çizen Aygün, şöyle devam etti:


"Dün Bosna'da, Afganistan'da, bugün Irak'ta bütün insanlığın gözleri önünde postmodern bir soykırım cereyan etmektedir. Amerika 665 bin Iraklıyı öldürürken neden kimsenin sesi çıkmadı?


Avrupa, kendi suçunu örtbas etmek için Türkiye'yi soykırım yapmakla suçluyor. Bu ikiyüzlülüktür, tarihi çarpıtmaktır. İnsanlık tarihinin en kara, en utanç verici sayfalarını Avrupa yazmıştır. "


18 yıl önce