|

Uzanlara, 'Cayman' sorgusu

Emniyet, Uzanların en büyük para transferlerini yaptığı Cayman adalarındaki şirketleri mercek altına aldı.

Yeni Şafak
01:00 - 17/12/2004 جمعہ
Güncelleme: 12:12 - 26/05/2017 جمعہ
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Polis, Cayman adalarında kurulan paravan şirketlerin Uzan kardeşler ile Ali Cenk Türkler adlı bir kişi üzerine kayıtlı olduğunu belirledi. Emniyet Genel Müdürlüğü, "organize suç" kapsamında, ilk kez Uzanlara yönelik 3 Temmuz 2003 tarihinde başlatılan çok boyutlu, karmaşık ve teknik bir soruşturma ile karşı karşıya bulunuyor. Uzanlara yönelik bu operasyon nedeniyle, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde mali konularda uzman personel yetiştirilmesine daha çok ağırlık verilmeye başlandı.

Uzanların, ipotek konulan şirketleri, yine kendilerine ait olmasına rağmen, başkalarının üzerinde gösterdikleri şirketlerle borçluymuş gibi gösterip, icra takibi yaptıkları belirlendi. Uzanların, İstanbulspor A.Ş. ve Telsim gibi şirketlerinin yanısıra, Cayman adalarında bulunan Wisteria Bay ile Utterton adlı şirketler kanalıyla trilyonlarca lira para tahsilatı yaptıkları belirlendi.

Cem Uzan'ın geçen hafta içinde gözaltına alınması ile birlikte ev ve işyerinde yapılan aramalarda, Cayman adalarında bulunan bu şirketlere ait sahte belgelerin ele geçirildiği ifade edildi.

Belgelerde, Cayman'daki şirketlerin Uzan kardeşler ile Ali Cenk Türkler'e ait olduğu ortaya çıktı. Uzanların Marmaris'te ipotekli bulunan yatlarının, Cayman'daki bu şirketler üzerine kayıtlı olduğu tespit edildi. Uzanların, para transferlerini paravan olan bu şirketler kanalı ile yaptıkları belirlendi. Emniyet, bu şirketlerde inceleme yapmak üzere TMSF ile birlikte Cayman adalarına uzman personel gönderdi.

  • EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 سال واپس