|

Vaatler meydanlarda kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim meydanlarında millete verdiği sözler hızla yerine getiriliyor. Seçimlerin hemen ardından OHAL’in kaldırılması ve bedelli askerlik gibi vaatler başta projelerin hayata geçirilmesi için kısa sürede önemli adımlar atıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:55 - 28/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Seçime ‘Yaparsa yine AK Parti yapar’ sloganı ile giren AK Parti, pek çok projeyi bir ay içinde hayata geçirdi.
​Seçime ‘Yaparsa yine AK Parti yapar’ sloganı ile giren AK Parti, pek çok projeyi bir ay içinde hayata geçirdi.

Seçime ‘Yaparsa yine AK Parti yapar’ sloganı ile giren AK Parti, pek çok projeyi bir ay içinde hayata geçirdi.

Başkan Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda millete verdiği sözleri süratle yerine getirmek için atılan adımların ilki OHAL ile ilgili oldu. OHAL süreci uzatılmayarak uygulama son buldu. OHAL’in sona ermesi ile birlikte, terör ile mücadelenin sekteye uğramaması için kamudan ihraçların 3 yıl daha uzatılmasının da içinde olduğu önlemler devreye sokuldu.

BEDELLİYE KALICI ÇÖZÜM FORMÜLÜ

AK Parti tarafından yapılan ikinci önemli düzenleme ise bir milyondan fazla kişinin beklediği bedelli askerlik oldu. Bedelli askerlik düzenlemesinin yanı sıra AK Parti’de bir daha bedelli askerlik düzenlemesine ihtiyaç duyulmayacak şekilde vatani görevin tamamlanması için düzenleme çalışmaları da başlatıldı.

Hekim, diş hekimi, eczacı, hemşire gibi sağlık çalışanlarına yılda 60 gün yıpranma payı da hayata geçirildi. Böylece pratisyen hekimin emekli maaşında bin 500, uzman hekimin emekli maaşında 2 bin lira artış yapıldı. Yine seçim beyannamesinde de genişçe yer verilen sağlık ve sağlık turizmi hedeflerinin yerine getirilmesi için çalışmalar sürüyor. Türkiye’yi Avrupa ve Batı Asya’nın sağlık üssü haline getirmek için sağlık hizmetlerin tanıtımını yapacak, uluslararası sağlık hizmetlerine ilişkin Sağlık Bakanlığına önerilerde bulunacak Uluslararası Sağlık Hizmetleri anonim şirketi kurulacak.

ÇILGIN PROJE İÇİN DE ÖNEMLİ ADIM ATILDI

“Çılgın Proje” olarak adlandırılan Kanal İstanbul için de önemli adımlar atıldı. Beyannamede projenin yapım ve işletimine yönelik finansal model çalışmaları yapılmaya başlandığı belirtilirken; torba teklifle birlikte “Kanal İstanbul” da yap-işlet-devlet modeli ile yapılabilir hale geldi.

#Seçim
#Proje
#Çılgın Proje
6 yıl önce