|

Viyadük faciası

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli- Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında taşıyıcı kalıp çöktü. İşçiler, beton blokla birlikte 30 metre yükseklikten düştü. Korkunç kazada 3 işçi feci şekilde can verirken, bir işçi sağ kurtarıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:18 - 29/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Viyadük montajı sırasında yaşanan korkunç kazada 3 işçi öldü, 1 işçi sağ kurtarıldı.
Viyadük montajı sırasında yaşanan korkunç kazada 3 işçi öldü, 1 işçi sağ kurtarıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki viyadük montajı sırasında yaşanan korkunç kazada 3 işçi öldü, 1 işçi sağ kurtarıldı. Üzücü kaza, dün saat 11.00 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu Osmangazi Köprüsü bağlantı noktasında, beton blokun viyadüğe yerleştirilmesi sırasında meydana geldi.

GÖZYAŞINA BOĞULDULAR

Otoyolun Kurtköy Limanı bağlantısını sağlayan kesiminde yer alan V07 viyadüğünün güney tarafındaki son orta ayağının başlık kirişinde, beton imalatı sırasında taşıyıcı kalıp çöktü. İşçiler beton bilokla birlikte yaklaşık 30 metre yükseklikten yere çakıldı. Kazada mesai arkadaşlarının tonlarca ağırlığındaki enkaz altında kaldığını gören şantiye çalışanları gözyaşına boğuldu.


EKİPLER SEFERBER OLDU

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Zamanla yarışan ekiplere, şantiyedeki personel de vinç ve iş makineleriyle destek verdi. Beton bloklardaki demirler kaynak makineleri ile kesildi. Saatler süren çalışmaların ardından bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı, bir işçi ise sağ kurtarıldı. Şantiyeye malzeme getiren çalışanlardan olayın görgü tanığı Burhan Çakmak, "Kamyonetteki malzeme vince bağlandı. Malzeme verilirken, tabliye üzerindeki işçilerle birlikte aşağı düştü. İşçiler beton bloğun altına kaldı" dedi.


KAZAYA SORUŞTURMA

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Kuzey Marmara Otoyol inşaatında Osmangazi Köprüsü ile bağlantılı viyadükte son tabla betonu dökülürken bir kaza meydana gelmiştir. Beton dökülme işlemi 4 aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Daha önce birinci kademe beton dökülmüştü. Bugün ikinci kademe beton dökülürken bu kaza meydana gelmiştir. Üsteki işçilerimiz beton blokla birlikte aşağı düşmüştür. Bu tür kazaların devam etmemesi hepimizin temennisi” dedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gebze’de yol çalışması sırasında yaşanan kaza ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını açıkladı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da kazayla ilgili soruşturma açıldığı ve konuyla ilgili iki cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi.


Kurtarılan işçi yoğun bakımda

Enkaz altından yaralı kurtarılan Kani Öztürk (40), ambulansla Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Güneş, Öztürk'ün şuurunun kısmen açık olduğunu belirtti. Yapılan tetkik sonuçlarını beklediklerini, hastanın dalağında hafif bir yaralanma, sağ bacağında, omurga ve kürek kemiğinde kırıklar bulunduğunu söyleyen Güneş, "Uyarılara cevap veriyor. Şu an yoğun bakımda" dedi.

#Gebze
#Kocaeli
#Kuzey Marmara Otoyolu
#Facia
5 yıl önce