|

Vodafone'da 2. şok

Vodafone Türkiye CEO'su Attila Vitai'yi yaklaşık 3 hafta önce görevden alan Vodafone Üst Yöneticisi Arun Sarin, süpriz bir açıklama yaparak temmuz ayında emekli olacağını söyledi.

Aa
00:00 - 28/05/2008 الأربعاء
Güncelleme: 03:13 - 28/05/2008 الأربعاء
Yeni Şafak
Vodafone'da 2. şok
Vodafone'da 2. şok

Dünyanın önde gelen mobil telefon operatörlerinden Vodafone'da taşlar yerinden oynuyor. Vodafone Türkiye CEO'su Attila Vitai'yi görevden alan Vodafone Üst Yöneticisi (CEO) Arun Sarin, temmuz ayında emekli olacağını açıkladı. Sarin'in yerine üst yöneticiliğe, şu an yardımcılığı ve şirketin Avrupa kolunun başkanlığı görevini yürüten Vittorio Colao gelecek.

'BAŞARDIM, GİDİYORUM'

Sarin, yaptığı açıklamada, "Başta yeni bir strateji geliştirmek olmak üzere yapmak istediklerimi başardım" dedi. Sarin'in yönetiminde Vodafone özellikle, Hindistan, Türkiye ve Romanya gibi gelişmekte olan piyasalarda genişledi. İngiltere merkezli Vodafone, dün yaptığı açıklamada, faiz, vergi ve amortisman öncesi 31 Mart itibariyle yıllık kârının yüzde 10 artarak 13,2 milyar sterline (26,11 milyar dolar) çıktığını, gelirinin ise 35,5 milyar sterlin olduğunu bildirdi. Vodafone'un açıkladığı kar ve gelir rakamları, beklentilerin üzerinde oldu.

Vodafone'de benzer bir tablo da Türkiye'de yaşanmıştı. GSM devinin Türkiye'de 4,5 milyar dolara satın aldığı Telsim'in Vodafone markası ile de büyük bir sıçrama yapamaması üzerine Vitai görevinden alınmıştı. Konuya yakın kaynaklara göre, görevden almada hükümet ve bürokrasi ile olan ilişkilerin geliştirilmemesi de etkili olmuştu.


Yüzde 61'lik büyüme yetmedi

Vodafone, umduğunu bulamadığı gerekçesiyle Türkiye CEO'su Attila Vitai'yi görevden almıştı. Şirket, 2006'da Telsim'i aldığında Türkiye'de pazar payını hızla artıracağı değerlendirmeleri yapılmış, ancak pazarda ikincilikten kurtulamamıştı. Vodafone Türkiye, 31 Mart itibariyle yıllık cirosunu yüzde 61 artırarak 2.2 milyar dolara çıkarmıştı. Vodafone Türkiye CEO'luğunu, yerine atama yapılana kadar Doğu Avrupa CEO'su Ian Gray'in sürdüreceği açıklanmıştı.



٪d سنوات قبل