|

Yabancı dil öğrenmek için Güney Afrika daha cazip

Yeni Şafak
01:00 - 1/01/2005 Cumartesi
Güncelleme: 12:27 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de 11 Eylül tarihinin ardından Amerika, Kanada ve İngiltere'ye gitmek isteyenlerin vize problemi ile karşı karşıya kalması, yeni alternatiflerin keşfedilmesine sebep oldu. Kanada ve Amerika gibi ülkelere dil eğitimi için gitmek isteyen öğrenciler, karşılarına çıkan vize zorluklarının yanısıra masrafın ağır olması nedeniyle Güney Afrika'daki okulları tercih ediyorlar. Bu alternatifi gündeme taşıyan ise ODTÜ mezunu üç genç. Tarık Gürhan İmre, Vuslat Bayoğlu ve Hakan Aykac adındaki bu gençler, yurtdışında eğitim almak isteyenlerin vize problemleri yaşamasını göz önüne alarak Done Eğitim A. Ş. Johannesburg danışmanlık şirketini kurdular. İmre ve Bayoğlu şirketin Güney Afrika ayağını oluştururken Hakan Aykac ise Taksim'deki bürolarından hizmetin Türkiye ayağını yürütüyor.

Vize problemi yaşanmıyor

"Güney Afrika Cumhuriyeti, dil okulları ve konaklama diğer ülkeler ile kıyaslandığında çok hesaplı" diyen Hakan Aykac, gerekli belgelerle başvurulduğunda ortalama 3 gün içinde vize alınabildiğinin altını çizerek, "Türkiye için kesinlikle vize problemi yaşanmıyor" diye konuştu.

"Amerika, Kanada gibi ülkelerde verilen eğitim ile aynı standartlarda okullar var. Hem de çok daha hesaplı" diyen Aykac, "Seçkin dil okulları, problemsiz vize işlemleri, danışmanlık hizmeti, başarı sertifikası, üniversite eğitiminde 3 yılda mezuniyet, Güney Afrika'ya gidecek kişiye pekçok avantaj sağlıyor" dedi.

  • SEVDA ALKAN / İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce