|

Yarını bugünden şekillendirmeliyiz

“Geleceğin Müslüman Düşünürleri Forumu”nda konuşan Prof. Dr. İrfan Gündüz, geçmişe dönük yaşamanın kimseye faydası olmayacağını belirterek, “Yarınımızı bugünden şekillendirmenin önemine inanıyoruz” dedi.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 7/10/2018 Pazar
Güncelleme: 06:40 - 7/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Prof. Dr. İrfan Gündüz “Geleceğin Müslüman Düşünürleri Forumu”nda konuştu.
Prof. Dr. İrfan Gündüz “Geleceğin Müslüman Düşünürleri Forumu”nda konuştu.

İbn Haldun Üniversitesi tarafından İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu ortaklığıyla düzenlenen "Geleceğin Müslüman Düşünürleri Forumu" cuma gün başladı. "Entelektüel Yeterlilik ve Bağımsızlık" temasıyla düzenlenen forumun açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı. İslam'ın kalp, akıl ve düşünme ile bağlantılı olduğuna dikkat çeken Kalın, "Kalp, akıl, idrak, ruh. Bu farklı yetilerin İslami gelenekte birbiriyle çatışmadığını aksine gerçekten birbirini tamamladığı görüyoruz. Çünkü bilimsel bir çalışmanın sebep ve sonucunu görmek için bunların hepsini kullanmak gerekir. İçinde bulunduğumuz çağda bilgi seviyesinin ötesine geçmek, İslami geleneğin hikmet olarak adlandırdığı o üst seviyeyi görmek zorundayız" dedi.

GELECEĞE DÖNÜK MUHASEBE YAPILMALI

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz ise konuşmasında yaşlıların hatıralarıyla gençlerin ise hayalleriyle yaşadığını dile getirdi. Geçmişe dönük yaşamanın kimseye faydası olmayacağını belirten Gündüz, "Esas muhasebe geleceği dönük yapılan muhasebedir. Bu dönemde Müslümanların huzursuzluk içerisinde kaybolan insanlığa sunacağı çok ciddi teklifler, hayat anlayışı, medeniyet tasavvuru var. O yüzden yarınımızı bugünden şekillendirmenin önemine inanıyoruz” dedi.

#ibn haldun üniversitesi
6 yıl önce