|

Yavaş yavaş ayrılıyorlar

Lale ve Laden'in beyinleri arasındaki bağlantıyı oluşturan ortak damar ayrıldı. Bu gelişme doktorlara ikizlerin beyinlerini ayırmaya başlamaları için yol açtı.

Yeni Şafak
00:00 - 8/07/2003 Salı
Güncelleme: 19:11 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Başlarından yapışık İranlı ikizlerin Singapur'daki Ruffles hastanesinde yapılan ameliyatında, en önemli bölümün tamamlandığı bildirildi. Dr. Keith Goh başkanlığında 12 cerrahtan oluşan uluslararası ameliyat ekibinin, Lale ve Laden Bijani adlı ikizlerin beyinleri arasındaki bağlantıyı oluşturan bir parmak kalınlığındaki ortak damarı ayırmayı başardıklarını bildirildi. Doktorlar, ortak damarın ikizlerden birinde kaldığını, Laden'in kalçasından alınan bir damarın da ortak damarın yerine diğer ikize takıldığını kaydettiler. Singapur Raffles Hastanesi'nin yetkilisi Dr. Prem Kumar Neir, 4 gün sürebilecek zor ameliyatın en güç safhasına girildiğini, iç içe geçmiş iki beyni ayırma işleminin tıp tarihi bakımından büyük cüret teşkil ettiğini söyledi.

Dualar Lale ve Laden için

Bu arada Singapur ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan İranlılar, Raffles Hastanesi'ne gelerek birbirlerinden ayrılma ameliyatları devam etmekte olan 29 yaşlarındaki ikizler Lale ve Laden Bijani için dua etmeye başladılar. Hastahaneye gelenlerden 50 yaşındaki Azimi Shahin, "Amaliyatın başarılı geçmesini umut ediyorum. Burada 15 kişi dua edip, Kur'an okuyoruz" dedi.

Ağladıklarını görmedim

Laden ve Lale'yi çocukluklarından beri tanıdığını söyleyen Monteza Fooladi ise arkadaşlarına destek vermek için hastaneye geldiğini söyledi. İkizlerin hayata olumlu bakmalarının kendisinde hep hayranlık uyandırdığını belirten Fooladi, "Hayat onlar için çok zor oldu. Biri uyurken diğeri okuyordu. Fakat hep neşeli ve mutlu idiler. Hiç ağladıklarını görmedim" dedi.

İkizlerden tüm dünyaya mektup
Birbirlerinden ayrılma ameliyatları dünden beri devam etmekte olan 29 yaşlarındaki ikizler Lale ve Laden Bijani, operasyon öncesi tüm dünyaya hitaben bir mektup yazdı. Dünyaya "Sevgili arkadaşlar" diye seslenen ikizler, el yazılarıyla yazdıkları mektuplarında şunları söylediler: "Bize gösterilen ilgiye çok minnettarız. Dünyanın her yerinden her gün gelen mail ve mektuplarınız bizi çok duygulandırdı. 29 yıldır sabırsızlıkla beklediğimiz ameliyatımız için çok heyecanlıyız. Aynı zamanda çok da endişeliyiz. Devamlı dua ediyoruz. Ne olur, operasyonun başarılı geçmesi için siz de dua edin. Allah hepinizden razı olsun."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce