|

Yaz Kur'an kursu için kayıtlar başlıyor: 11 Temmuz'a kadar sürecek

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen yaz Kur'an kurslarına başvurular yarın başlıyor. Başvurular, cami, kurs veya Diyanet'in internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Yüz yüze kurslardaki öğrencilerin ateşi her gün ölçülecek. Hastalık belirtisi olanlar en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek.

09:07 - 20/06/2021 Pazar
Güncelleme: 09:18 - 20/06/2021 Pazar
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, başvurular, cami, kurs veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden 11 Temmuz'a kadar yapılabilecek.

Çocuklarda yüz yüze eğitim

Kurslara 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençler kayıt yaptırabilecek. Buna göre, 4-9 yaş grubundaki öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kur'an kursuna bizzat veya web sitesi üzerinden başvurabilecek. Bu gruba sadece yüz yüze eğitim verilecek.

Gençlere eğitim online verilecek

10-15 yaş arasındaki öğrenci velilerinin, yine bizzat ya da web sitesi üzerinden yapabileceği başvuruların ardından eğitimler tercihe göre yüz yüze veya çevrim içi olacak. 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları ise web sitesi üzerinden alınacak, eğitimler sadece çevrim içi olacak.

Her gün ateş ölçümü yapılacak

Kur'an kurslarına, 7 yaş ve üzeri engelliler için de başvuru yapılabilecek. Kurslardaki öğrencilerin her gün ateşi ölçülecek, hastalık belirtisi olanlar en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek.

20 Ağustos'da sona erecek

Kovid-19 tedbirleriyle yurt genelinde 5 Temmuz Pazartesi başlayacak Kur'an kursları 20 Ağustos Cuma günü sona erecek.

#Başvuru
#Diyanet işleri Başkanlığı
#Yaz Kur'an Kursu
#21 Temmuz
3 yıl önce