|

Yeneroğlu'ndan Almanya'ya Fransa sorusu

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Yeneroğlu, "Almanya neden Fransa'nın Cezayir'deki katliamlarını, İspanya'nın Latin Amerika'daki soykırımını, ABD'nin Kızılderililere yönelik katliamlarını hiç gündemine almaz?" dedi. Yeneroğlu, hiçbir parlamentonun tarihi bir meseleyle ilgili, kendi ülkesi ve milleti dışındaki meselelerle ilgili karar verme yetkinliği olmadığını belirtti.

Yeni Şafak
16:53 - 31/05/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 13:56 - 31/05/2016 الثلاثاء
AA
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren tasarının Almanya Parlamentosuna gelmesine tepki gösterdi.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren tasarının Almanya Parlamentosuna gelmesine tepki gösterdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren tasarının Almanya Parlamentosunda kabul edilmesi halinde, Türkiye-Almanya ilişkilerine zarar göreceğini belirterek, "Almanya, neden Fransa'nın Cezayir'deki katliamlarını, İspanya'nın Latin Amerika'daki soykırımını, ABD'nin Kızılderililere yönelik katliamlarını hiç gündemine almaz?" dedi.



Yeneroğlu, yaptığı açıklamada, 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren tasarının, perşembe günü Almanya Parlamentosunda oylanacağını anımsattı.



Hiçbir parlamentonun tarihi bir meseleyle ilgili, kendi ülkesi ve milleti dışındaki meselelerle ilgili karar verme yetkinliği olmadığını belirten Yeneroğlu, uluslararası bağımsız bir mahkemenin kararı olmaksızın böyle bir tutumun sergilenmesinin, tam tersi bir durum ortaya koyacağını bildirdi.



Mustafa Yeneroğlu, şunları kaydetti:



"Perşembe günü yapılacak oylamada, farklı bir tutum olabileceğini düşünmüyoruz. Çünkü, özellikle Hristiyan Demokrat Partisi içerisinde, Hristiyanlarla dayanışma adına kin ve nefretle hareket eden insanlar var. Bunun ötesinde sol parti içerisinde ciddi, çok baskın ve yoğun PKK propagandası var. HDP'nin Yeşiller Partisi üzerinde çok ciddi propagandası var. HDP, ortak açıklamaya da imza atmadı, Türkiye'ye aykırı bir tutumu destekliyor.



Almanya Meclisi, neden Fransa'nın Cezayir'deki katliamlarını hiç gündemine almıyor? Neden İspanya'nın Latin Amerika'daki soykırımını hiç gündeme almaz? Neden ABD'nin Kızılderililere yönelik yaptığı katliamı gündeme almaz? Almanya'nın yaptığı, tarihi olayları siyasallaştırma olarak değerlendirilecek bir durum, kesinlikle çok yanlış ve Türk-Alman ilişkilerine de ciddi manada zarar verecek bir eylem. Almanya'da Türklere yönelik saldırıları ve ırkçılığı da artıracaktır."



#TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu
#Mustafa Yeneroğlu
#Almanya Meclisi
#1915 olayları
٪d سنوات قبل