|

Yenikapı ruhuyla mini anayasa

AK Parti, CHP ve MHP’li üyeler, darbe girişiminin ardından mini anayasa paketi için ilk toplantısını yaptı. AK Parti’li Abdülhamit Gül, “Bizi burada buluşturan Yenikapı’daki milli birlik ve beraberlik ruhudur” dedi. 3 parti salı günü yeniden buluşacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/08/2016 السبت
Güncelleme: 23:35 - 12/08/2016 الجمعة
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Anayasa'da yargı alanına ilişkin acil değişikliklerin yapılması için ilk toplantı Meclis'te, darbe girişiminde bombaların hedefi olan koridorun hemen yanında yapıldı.



Toplantıya AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP'li Mehmet Parsak katıldı. Üç parti salı günü yeniden bir araya gelecek. Toplantının açılışında ilk konuşmayı yapan Gül, “Biz bu uzlaşma içinde demokrasizimizi pekiştirecek adımları sürdürmeye kararlıyız. Bizi buluşturan Yenikapı'daki milli birlik ve beraberlik ruhudur. 15 Temmuz demokrasi mücadelesini kalıcı hale getirmek, Yenikapı ruhunu pekiştirmekte kararlıyız. Umuyoruz demokrasimizin acil ihtiyaç duyduğu konularda anayasa değişikliğini gerçekleştireceğiz” dedi.



NORMALLEŞMELİYİZ


CHP'li Tezcan ise önce “darbecilerle hukuk alanında hesaplaşmak, daha sonra normalleşmek ve demokratikleşmek gerek” diye konuştu. Tezcan, demokratikleşmenin bir gereğinin de mini anayasa değişikliğiyle bağımsız ve tarafsız bir yargı oluşturulması olduğunu belirtti. Tezcan, HDP'nin ilerleyen dönemlerde çalışmaya dahil edilmesi gerektiğini söyledi.



UZLAŞMA İKLİMİ


MHP'li Parsak da “Ortaya çıkmış olan uzlaşma ikliminin heba edilmeden anayasa çalışmalarında milletimizin beklentisi, devletimizin ihtiyaçları ve devam etmekte olan yangını sürdürmek için bu komisyon çalışmalarının ana merkez olarak görülmesini bekliyoruz” dedi. “Mini yargı paketi” olarak da adlandırılan çalışmayla askeri yargının yeniden düzenlenmesi ve HSYK'nın Hakimler Kurulu ve Savcılar Kurulu olarak ayrılması planlanıyor.


#AK Parti
#CHP
#Yenikapı mitingi
#Yeni anayasa
٪d سنوات قبل