|

Yerel ittifakta aday değişikliği masada

AK Parti ile MHP arasında ittifakın soğumaya alındığı dönemde başkan adayları belirlenen il ve ilçeler yeniden masaya yatırılıyor. Özellikle muhalefetin alacağı tutuma göre, Cumhur İttifakı ortaklarının bazı adaylarda değişikliğe gidebileceği belirtiliyor. Diğer formül ise bir adayın diğeri lehine yarıştan çekilmesi.

Nur Banu Aras
04:00 - 30/11/2018 Cuma
Güncelleme: 03:48 - 30/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhur İttifakı ortaklarının bazı adaylarda değişikliğe gidebileceği belirtiliyor
Cumhur İttifakı ortaklarının bazı adaylarda değişikliğe gidebileceği belirtiliyor

Yeniden masaya oturulan Cumhur İttifakı’nda yolların ayrı çizildiği dönemde partilerin açıkladığı adaylara işbirliği sürecinde rötuş yapılması gündemde. AK Parti ve MHP arasında işleyen ittifak çalışmalarında bazı illerde aday değiştirme formülü söz konusu olabilecek.

AK Parti ile MHP, 31 Mart yerel seçimleri için ittifak çalışmalarını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz yürütüyor. İki parti çalışmasına devam ederken, ittifakın soğumaya alındığı dönemde hem AK Parti hem de MHP bazı il ve ilçelerde adayını açıkladı. İttifakla beraber adayı açıklanan illerde nasıl bir yol izleneceği de değerlendiriliyor.

İSİMLER YSK’YA VERİLENE KADAR

Bu çerçevede ittifak sağlanacak iller masaya yatırılıyor. İki isim çalışmasında CHP-İyi Parti başta olmak üzere muhalefet cephesinin kapalı kapılar ardında HDP ile yapılacak iş birliğini de göz önünde bulunduruyor. Görüşmelerin seyrine göre iki partide de bazı adaylarda değişikliğe gidilebileceği belirtiliyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kesinleşen aday listesini açıklamasına kadar değişiklik yapma imkanının olduğu vurgulanıyor.

FORMÜLLER LİDERLERE SUNULACAK

Bir diğer formül ise adayların birbirleri lehine çekilmesi. 31 Mart'a yaklaştıkça seçim bölgesi ve seçmenin nabzına göre bir adayın diğer aday lehine çekilmesinin de mümkün olabileceği kaydediliyor. Bu formüller Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sunulacak. Erdoğan'ın yurt dışı ziyareti sonrası Bahçeli ile bir araya gelmesi bekleniyor. Liderler zirvesinde ittifaka son şekli verilecek.

#MHP
#AK Parti
#İttifak
#Seçim
5 yıl önce