|

YILMAZ: BU FİREYİ HESAPLAMIŞTIK

İstifaların partisine zarar vereceğine inanmadığını söyleyen ANAP lideri Yılmaz, "Bu, bizim başta hesap ettiğimiz doğal bir firedir" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 5/10/2001 Cuma
Güncelleme: 17:35 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ANAP lideri Mesut Yılmaz, "Siyasi ufku şahsi menfaat hesabıyla sınırlı olanların partimizden ayrılmasının, partimize zarar vereceğine inanmıyorum. Bu bizim başta hesap ettiğimiz doğal bir firedir" dedi.

Yılmaz, ANAP Başkanlık Divanı toplantısından önce düzenlediği basın toplantısında, partisinde yaşanan milletvekili istifalarına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "tepkili ve kararsız" seçmen kitlesi nedeniyle partilerin büyük bölümünün barajın altında göründüğünü hatırlatarak, şöyle dedi: "Böyle bir mücadeleye girerken hep bir fire hesabı yapılır. Ama siyasi ufku şahsi menfaat hesabıyla sınırlı olanların partimizden ayrılmasının, partimize hiçbir şekilde zarar vereceğine inanmıyorum. Bu hesap ettiğimiz, doğal bir firedir."

'Hükümeti eleştiren gitsin'

Bu arada üç saat süren ANAP Başkanlık Divanı'nda Mesut Yılmaz'ın, İrtemçelik'i uyardığı iddia edildi. İddialara göre, basın toplantısında hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunmak isteyen İrtemçelik, konuşmasını da bu çerçevede hazırladı. Ancak, Yılmaz'ın 'Bu yönde bir basın toplantısı yaparsan aramızda kalamazsın' uyarısında bulunan İrtemçelik'in istifaya karar verdiği öğrenildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce