|

Yunan Medyası Yeni Şafak'ı yakın takipte

Son dönemlerde yerli ve milli savunma sanayinde attığı adımları birbirinden başarılı askeri operasyonlar ve son olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz tatbikatıyla taçlandıran Türkiye'nin bu adımları, özellikle Yunanistan'da ciddi bir şekilde yankı buluyor. Yerli silahlar, milli yazılımlar ve Mavi Tatbikat için Yeni Şafak'ın yaptığı haberleri manşetlerine taşıyan Yunan medyası, TV programlarında da Yeni Şafak kaynaklı haberler Yunan askeri uzmanlarca uzunca tartışılıyor.

Sertaç Aksan
15:24 - 8/03/2019 Cuma
Güncelleme: 16:05 - 8/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Yunan medyası, Türkiye'nin askeri alanlardaki adımlarını okuyucularıyla geniş bir şekilde paylaşıyor.
Yunan medyası, Türkiye'nin askeri alanlardaki adımlarını okuyucularıyla geniş bir şekilde paylaşıyor.

Türkiye'nin yerli ve milli sanayinde attığı adımlar dosta güven düşmana korku verirken, başta Yunanistan olmak üzere komşu ülkelerimizde ciddi karşılık bulmaya devam ediyor.

Yerli ve milli hava unsurlarını, İHA ve SİHA'ların yanı sıra ANKA gibi sahada güç dengesini değiştirecek adımlarla destekleyen Türkiye, deniz kuvvetlerine kazandırdığı imkan ve kabiliyetlerle de parmak ısırtıyor.


Ülkemizin bu dönemde attığı adımları konunun uzmanlarına soran ve Türkiye'nin Ege-Akdeniz'deki son durumunu masaya yatıran haberlere imza atan Yeni Şafak'ın bu yayınları Yunan medyasında çok ciddi ses getirdi.


Yeni Şafak'ın yaptığı haberleri yayına girdiği gün Yunanca'ya çevirip okuyucularına duyuran Yunan medyası, askeri alanları kapsayan TV programlarında da bu haberleri masaya yatırıp uzmanların değerlendirmesini istiyor.

Türkiye arayı açıyor korkusu

Yunanca haberler, çok sayıda yorum da alırken, özellikle Türkiye'nin bu adımları kendilerine karşı attığını ve Yunan ordusunun da kendi üretebileceği silahlı sistemlere yönelmesi gerektiği düşüncesi öne çıkıyor.


Haber ve programlarda yer alan Yunan uzmanlar, Türkiye'nin savunma sanayinde attığı adımların çok değerli olduğunu ve eğer Yunanistan adım atamazsa her iki ülkenin arasındaki makasın iyice açılacağı ve hem Ege'de hem Akdeniz'de Türkiye'nin tek hakim güç olacağı tezini işliyor.

#Türkiye
#Yunanistan
5 yıl önce