|

Yünsa, Uptown ile hazır giyim sektöründe

Dünyanın 5. büyük kumaş üreticisi Yünsa, erkek hazır giyim üreticisi Uptown'ı bünyesine kattı.

Ekonomi Servisi
00:00 - 1/02/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:10 - 1/02/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Yünsa, Uptown ile hazır giyim sektöründe
Yünsa, Uptown ile hazır giyim sektöründe

1973 yılında Sabancı Holding çatısı altında kurulan ve dünyada yünlü kumaş üretiminde ilk beş büyük kuruluş arasında yer alan Yünsa, erkek hazır giyiminin öncü markalarından Uptown'ı bünyesine kattı. Yüzde 70 Yünsa iştiraki olan STK Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesi altında faaliyet gösterecek olan Uptown'ın satınalınmasıyla ilgili düzenlenen imza töreninde Sabancı Holding Tekstil Grup Başkanı Yakup Güngör, Yünsa Genel Müdürü Cem Çelikoğlu ve SKT Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Moris Basmacı hazır bulundu.

Törende söz alan Sabancı Holding Tekstil Grubu Başkanı Yakup Güngör bugün ortaya çıkmış olan pazar ve üretim yapısı modelini 5 yıl önceden öngörüp, buna göre hazırlandıklarını ve yapılandıklarını belirterek, “Son 5 yıl içinde sektöre 125 milyon dolar yatırım yaptık” dedi. Yünsa'nın son üç yılda 50 milyon $ olan cirosunu tahmini 100 milyon $'a çıkardığını belirten Yünsa Genel Müdürü Cem Çelikoğlu ise satın almayla ilgili olarak “Biz dünya oyuncusu olmak üzere bu yola çıkıyoruz. Önümüzdeki 5-10 yıllarda dünyanın büyük şehirlerinde gururla sizi karşılayacak bir marka yaratacağız” dedi.

CİRO TAHMİNİ YÜZDE 100 ARTTI

SKT Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Moris Basmacı ise “2002 yılında Uptown markası ile yola çıkarken amacım Uptown'ı Türkiye ve dünya çapında bir marka haline getirmekti. Bu doğrultuda Yünsa ile yaptığımız bu ortaklık sayesinde önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte Uptown'ı bu konuma taşımak istemekteyiz” dedi. Türkiye çapında 12 mağaza ile faaliyet gösteren Uptown, 2007 yılında 20 yeni mağaza açmayı hedefliyor.



17 yıl önce