|

Yüzde 5 büyüyerek hainlere ders verdik

Dış destekli FETÖ’nün geçen yıl bu günlerde kalkıştığı hain darbeyi iş dünyası cephesinden de ele aldık. Aradan geçen bir yılı değerlendiren iş adamları; hem yaşadıklarını anlattı hem de bu işgal girişiminin tarihsel önemine dikkat çekti. Görüşlerini sorduğumuz iş dünyası temsilcisi STK başkanları, “Gündüz işte gece nöbetteydik. Bir işgal girişimini savurduk. Hain girişimi püskürtmeseydik kaos yaşardık. Yekvucüt olarak dünyaya demokrasi dersi verdik. Hain ve alçaklara karşı yine meydanlarda olacağız. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümemiz hainlere en güzel cevaptır” vurgusu yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2017 السبت
Güncelleme: 08:16 - 15/07/2017 السبت
Yeni Şafak
Yüzde 5 büyüyerek hainlere ders verdik
Yüzde 5 büyüyerek hainlere ders verdik

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün Türkiye’yi işgal girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Milletçe birlikte karşı koyduğumuz hain kalkışmanın püskürtülmesinde iş dünyasının dik duruşu da etkili oldu. Gündüz işinin başında olan patronlar, gece ise çalışanlarıyla birlikte meydanlarda demokrasi nöbeti tuttu. Darbe girişiminin ardından Türkiye ekonomisine yönelik başlatılan kıskaç hareketine de aldırış etmeyen iş dünyasının sergilediği performansın önemi bugün daha iyi anlaşılıyor. 15 Temmuz’un ardından geçen bir yılı değerlendiren iş adamları; hem yaşadıklarını anlattı hem de bu işgal girişiminin tarihsel önemine dikkat çekti.


BU BİR İŞGAL GİRİŞİMİYDİ

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Ayhan Karahan, 15 Temmuz’da yaşananların bir kalkışma hareketinden öte ‘işgal girişimi’ olduğunu söyledi. Hain darbeyi yapmak isteyen FETÖ’nün, arka planında üst akıl diye tabir edilenler tarafından maşa olarak kullanıldığını belirten Karahan, “60 ve 80 darbelerine bakacak olursak, genelde bir ülkenin yönetimine el koyma şeklinde olmuş. Ancak burada yönetime el koyma değil. Ülkeyi kaosa ve iç savaşa sürüklemek için işgal düzeyinde bu girişimde bulundular. Çok açıkça ortadır” dedi.

BAŞARILI OLSAYDI KAOS ORTAMI YAŞANACAKTI

Türkiye’nin geçmiş bütün darbelerde büyük ekonomik ve insan kayıplarına uğradığını ifade eden Karahan, şunları kaydetti: “Bu kalkışma bugüne kadar yaşadığımız tüm darbelerin çok daha ötesinde ülkemize büyük zararlar vermiştir. Maddi olarak kaybını hesaplamak bile çok zor. Bu darbenin gerçekleştiği anda istikrarlı hükümet olmasaydı, Sayın Cumhurbaşkanı olmasaydı, Türkiye kaybedilmişti. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı eğer, bugün işgal altında yaşayan iç savaşa sürüklenen, milletin birbirini kırdığı, kaos ortamı yaşanacaktı.”


GECE NÖBET GÜNDÜZ İŞ

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, hain darbe girişiminin yaşandığı gece tüm şubeleriyle irtibata geçip, meydanlara indiklerini söyledi. Doğan, “Şükür ki milletimiz bu kalkışmanın başarılı olmasına izin vermedi. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısının hem cesaret verici olması hem de tüm milletimizi meydanlarda birleştirmesi sebebiyle çok önemliydi” dedi. Doğan, 15 Temmuz günü gerçekleşen terör saldırısına karşı Türkiye’de millet ve devletin, el ele çok büyük bir başarıya imza attığının altını çizdi.

İş dünyasının gece nöbetteyken, gündüz de ekonominin devamlılığı için üretmeye devam ettiğine dikkati çeken Başkan Doğan, “Türkiye çok ciddi mesafeler aldı. Yoluna hiç duraksamadan devam ediyor” diye konuştu. Türkiye İstatistik Kurumu›nun (TÜİK) geçtiğimiz ay açıkladığı yüzde 5’lik büyüme oranına da atıfta bulunan Doğan, ülke ekonomisinin hız kesmeden 2023 hedeflerine doğru ilerlediğini kaydetti.

SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, hain darbe girişiminin Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada güçlü bir ülke olmasını istemeyen çevrelerce tezgahlandığını vurguladı. Türkiye’yi hedef alan saldırıların içerideki FETÖ mensuplarıyla birlikte dış destekli olarak gerçekleştiğini belirten Hiçyılmaz, “Ülkemizi karıştırmak isteyenlerin bir oyunuydu. Su uyur düşman uyumaz atasözünden hareketle sürekli teyakkuz halinde olmalıyız. Çünkü neyin nereden ve ne zaman geleceği belli değil” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’da üyeleriyle beraber tekrar meydanlara inip, nöbet tutacakları bilgisini paylaşan Hiçyılmaz, “Geçen yıl ne yapmışsak yine aynısını yapacağız, kurduğumuz çadırlarla insanlara lojistik destek sağlayacağız. Demokrasiyi ve milli iradeyi meydanlarda haykıracağız. Bundan sonraki süreçte hainlerin, alçakların aynı şeyleri tekrarlamaması için milletimiz kendini meydanlarda gösterecektir” açıklamasında bulundu.

DÜNYAYA DEMOKRASİ
DERSİ VERDİK

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla darbeye karşı koyan Türk milletinin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir demokrasi dersi verdiğini belirtti. Öztürk, “Bu vesile ile darbe girişimi esnasında şehit olan tüm vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Darbe girişiminin üzerinden geçen bir yıllık sürede Türkiye yönetim sisteminde reformlara imza atmış ekonomisinde sağlam duruşunu sürdürmüştür. 15 Temmuz darbe girişimine rağmen Türkiye 2016 yılında yüzde 2.9 oranında bir büyüme kaydetmiştir. 2017 yılının ilk yarısında hızlı büyüme devam etmektedir” dedi. Hain darbe girişiminin ardından Türkiye ekonomisine yönelik saldırılara karşı bu büyüme oranlarının en güzel cevap olduğunu ifade eden Öztürk, “Millet olarak bugüne kadar olduğu gibi ülkemizin geleceği için birlik ve beraberlik içinde her türlü iç ve dış oyunların üstesinden gelerek hedeflerimize yürümeye kararlıyız” diye konuştu.

#FETÖ
#15 Temmuz
#STK
٪d سنوات قبل